Γενικά Ελλάδα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη: Τι αναμένεται να συμβεί την Πέμπτη;

Ελλάδα











Στις 20 Οκτωβρίου 2016 αναμένεται να ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων η δίκη για τις ευθύνες της πρώην διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Πρόκειται για ξεχωριστή δικογραφία από εκείνη που έχει να κάνει με τις συνθήκες θανάτου του αδικοχαμένου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο εδώλιο θα καθίσουν ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Οπως γράφει το anikolouli.gr, οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και ο τρίτος για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Image result for βαγγέλης γιακουμάκης

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η διεύθυνση της Σχολής «δεν έλαβε τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα, και δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών φοιτητών που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του Βαγγέλη Γιακουμάκη όσο και άλλων φοιτητών».

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για παρέμβαση στη διεύθυνση της Σχολής, προκειμένου να μην τιμωρηθεί πειθαρχικά φοιτητής από την Κρήτη που προξένησε φθορές.

Image result for βαγγέλης γιακουμάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σταλεί οι πρώτες κλήσεις σε μάρτυρες ενώ στο δικαστήριο θα παρουσιαστούν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) «Δήμητρα», στον οποίο υπάγεται η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα παραστούν στη δίκη εκπρόσωποι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ως πολιτική αγωγή, για να υπερασπιστούν την πλευρά του ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα».

Με αργούς ρυθμούς κινούνται οι πειθαρχικές διαδικασίες για τον διευθυντή και την υπεύθυνη της Εστίας, αν και σε αυτή την περίπτωση ο νόμος ορίζει ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δικαίωμα να αναμένει την ετυμηγορία του δικαστηρίου και στη συνέχεια να ολοκληρώσει τον πειθαρχικό έλεγχο.






Αφήστε ένα σχόλιο