Γενικά Ελλάδα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Τι θα «προδώσει» την ταυτότητα του θύματος στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης;

ΕλλάδαΑπό τα «ελληνικά» τατουάζ στα χέρια του θύματος και τις μελλοντικές δηλώσεις εξαφανίσεων, ευελπιστούν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, να εντοπίσουν την ταυτότητα του άγρια δολοφονημένου άνδρα στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης.

Οι δράστες φαίνεται να έχουν προκαλέσει στο θύμα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι με «θλων και τέμνων» όργανο, ενδεχομένως και πέτρα, όπως προέκυψε από την νεκροψία-νεκροτομή. Την ίδια ώρα αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δράστες επιχείρησαν να κάψουν το θύμα τους, ενώ ήταν ακόμη ζωντανό. Από τις εξετάσεις θα προκύψει αν το θύμα είχε αναπνεύσει αιθάλη ή έχει υποστεί εσωτερικά εγκαύματα.

Ο άνδρας, ηλικίας μεταξύ 30-40 χρόνων, δεν φαίνεται να είναι σεσημασμένος, όπως προέκυψε μετά την αντιπαραβολή των αποτυπωμάτων του στην τράπεζα δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.. Οι πρόσφατες δηλώσεις εξαφανίσεων δεν φαίνεται να ταιριάζουν με την ηλικία και τα χαρακτηριστικά του. Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση αναμένουν τις εξαφανίσεις που θα δηλωθούν μετά την άγρια δολοφονία του άτυχου άνδρα. Δίπλα στην σορό, οι αστυνομικοί εντόπισαν υπολείμματα σχοινιού και ταινίας συσκευασίας, τα οποία εξετάζουν αν χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες για το δέσιμο του θύματος. Αυτά τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξερευνηθούν για αποτυπώματα και DNA. Ο θάνατός του προσδιορίστηκε χρονικά, λίγες ώρες πριν από τον εντοπισμό του, στις 05:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, από έναν άνδρα που πήγε να ψαρέψει στην περιοχή.

Οι δράστες με φανερή πρόθεση να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του θύματος και τα δακτυλικά του αποτυπώματα, προκειμένου να καθυστερήσουν τον εντοπισμό της ταυτότητάς του, περιέλουσαν το πρόσωπο, τα χέρια και το στήθος του νεκρού με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά. Το θύμα φέρεται να φορούσε μπλουζάκι με γιακά, αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια, δεν είχε κοσμήματα ή ρολόι, ενώ δεν βρέθηκε κινητό τηλέφωνο ή άλλα στοιχεία που θα βοηθούσαν τις έρευνες. Από τα τατουάζ που είχε στα χέρια του, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν πρόκειται για Έλληνα ή ομογενή από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, καθώς εντοπίζουν ίχνη ελληνικής γραφής.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό του σεξουαλικού εγκλήματος, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί σημείο συνάντησης ζευγαριών, που περνούν ιδιωτικές τους στιγμές μέσα σε αυτοκίνητα.