Γενικά Ελλάδα

Ρουκέτα Άδωνι σε κορυφαίο υπουργό: «Θα σε κλείσω φυλακή…» [video]

Ελλάδα


Ρουκέτα Άδωνι σε κορυφαίο υπουργό: «Θα σε κλείσω φυλακή…»

Ρουκέτα Άδωνι σε κορυφαίο υπουργό: «Θα σε κλείσω φυλακή…»

Ρουκέτα Άδωνι σε κορυφαίο υπουργό: «Θα σε κλείσω φυλακή…»

Ρουκέτα Άδωνι σε κορυφαίο υπουργό: «Θα σε κλείσω φυλακή…»

Ποιο το νέο φραστικό επεισόδιο του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Παύλο Πολάκη;

O αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, από βήματος της βουλής επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια συμμάχησε «με τον μεγάλο ιδιωτικό τομέα, στον οποίο είχατε εκχωρήσει την πρωτοβάθμια φροντίδα και με κάποια στρώματα παλιών γιατρών που έβγαζαν όχι μόνο τον μισθό που είχαν».

«Εμείς κάνουμε μια άλλη κοινωνική συμμαχία με γενιές που έρχονται, με το νοσηλευτικό και το άλλο υγειονομικό δυναμικό, με την ομάδα υγείας που θα έχει στην ευθύνη της μια μεγάλη ομάδα πληθυσμού» σημείωσε και πρόσθεσε «κάνουμε βήματα ώστε ο ιδιωτικός τομέας να έχει συμπληρωματικό ρόλο και όχι κυρίαρχο ρόλο στον οποίο εσείς ωθήσατε ενεργητικά και παθητικά, με αυτά τα οποία κάνατε τα προηγούμενα χρόνια».

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «δεύτερο παράλληλο πρόγραμμα» και αναφέρθηκε στην ίδρυση του Νοσοκομείο Καρπάθου και του Νοσοκομείο της Σαντορίνης. Κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είπε ψέμματα όταν ανεφερε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει 159 τροπολογίες.

«Σε 11 νομοσχέδια η κυβέρνηση κατέθεσε και ψήφισε 85 τροπολογίες, οι άλλες 74 ήταν αυτές που είχαν καταθέσει οι βουλευτές των άλλων κομμάτων» είπε.

Ο κ. Πολάκης κατέληξε λέγοντας ότι «θα ήθελα να αναγνωρίσετε ότι σε αυτές τις συνθήκες είναι ένα βήμα προς ένα κοινωνικό κράτος, που αναστρέφει αυτό που έκαναν οι προηγούμενοι και βάζει πλάτη με τη βοήθεια του λαού, να γίνει κάτι».

Έξαλλος ο Άδωνις

Το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης επι προσωπικού διότι ο Παύλος Πολάκης τον ειρωνεύτηκε μιλώντας περί αριστείας λέγοντας ότι πήρε πτυχίο από τη Φιλοσοφική μετά από 10 χρόνια!

Ο κος Γεωργιάδης προκάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό λέγοντάς του να καταθέσει στα πρακτικά της βουλής το πτυχίο του στην εντατικολογία, ενώ δεν δίστασε να του επιτεθεί λέγοντάς του:

«Σε ξέρω… θα σε κλείσω φυλακή, κοίταξέ με καλά, δεν ξεμπλέκεις από εμένα! Είσαι πολύ βρόμικος».

 

πηγή:

fimes.gr