Γενικά Ελλάδα

ΣΑΛΟΣ! ΆΚΥΡΟ το μεταπτυχιακό ΧΙΛΙΑΔΩΝ νέων εάν….

ΕλλάδαΜε ανάρτηση του, στο δικτυακό του τόπο, ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων και Ακαδημαϊκης Πληροφορόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) υπενθυμίζει ότι:

Πρακτική άσκηση η οποία ενσωματώνεται σε πρόγραμμα σπουδών ομοταγών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της αλλοδαπής και στην οποία αποδίδονται πιστωτικές μονάδες (ECTS) οι οποίες περιλαμβάνονται στις πιστωτικές μονάδες που απαιτούνται για τη χορήγηση του τίτλου σπουδών, πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα στην οποία απονέμεται ο τίτλος.

Τα παραπάνω σημαίνουν ουσιαστικά, πώς αν οι κάτοχοι μεταπτυχιακών (και εξ” αποστάσεως) δεν προσκομίσουν στον ΔΟΑΤΑΠ έγγραφο που να βεβαιώνει ότι έκαναν πρακτική άσκηση στην χώρα απ” όπου και τους απονεμήθηκε ο τίτλος δε θα διορίζονται καθώς δεν θα παίρνουν συνάφεια.

 

Την ίδια ώρα, η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο esos.gr, εξέφτασε την έντονη ανησυχία της για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια από άλλες χώρες που έχουν μπει στην ελληνική αγορά με συνεργασίες και τα οποία χορηγούν πτυχία και  Μεταπτυχιακά. H κ. Αναγνωστοπούλου, σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το τι προτίθεται να κάνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και αν σκοπεύει να θέσει κάποιους συγκεκριμένους όρους γι” αυτά τα μεταπτυχιακά, απάντησε:

Βέβαια, κάποιους όρους, κάποιους φραγμούς. Ηδη ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει κάνει πολλές φορές ενστάσεις για προπτυχιακά ξένων Πανεπιστημίων , του μη ελληνικού χώρου δηλαδή, που δίνουν πτυχία Νομικής . Υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.


Αφήστε ένα σχόλιο