Γενικά Οικονομία

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ- Έτσι θα μειώσετε στο μισό τον λογαριασμό της ΔΕΗ!

ΟικονομίαDEI1

Χρηστικές συμβουλές για μια πιο φθηνή ζωή

Στις δύσκολες περιόδους που ζούμε είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικό να βρίσκουμε τρόπους να μειώνουμε τα έξοδά μας χωρίς φυσικά να στερούμαστε τίποτα. Σήμερα, λοιπόν, θα ασχοληθούμε με τον λογαριασμό της ΔΕΗ και πώς μπορούμε γλιτώσουμε τα περιττά έξοδα.

Πάμε να δούμε μερικούς απλούς τρόπους:

– Άναβε τον θερμοσίφωνα λίγο πριν μπεις για μπάνιο και σβήσε τον με το που πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Μην τον ξεχνάς αναμμένο για ώρες.

– Ρύθμισε το θερμοστάτη στους 20° και άφησε το καλοριφέρ μόνιμα ανοιχτό σε αυτήν τη θερμοκρασία. Με αυτόν τον τρόπο θα καίει λιγότερο ρεύμα καθώς δε θα χρειάζεται έξτρα ενέργεια για να ζεσταθεί το σπίτι.

– Μην ξεχνάς να εξαερώνεις συχνά τα σώματα.

Η ηλεκτρική κουζίνα καταναλώνει πάρα πολύ ρεύμα και για αυτό θα πρέπει να την χρησιμοποιείς σωστά. Μην ανοίγεις διαρκώς την πόρτα του φούρνου την ώρα που ψήνεται το φαγητό, καθώς με αυτόν τον τρόπο χάνει το 1/3 της θερμότητάς του. Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά πως μετά θα πρέπει να δουλέψει παραπάνω για να ξαναφτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.

– Τα τηγάνια και οι κατσαρόλες θα πρέπει να εφαρμόζουν άψογα στις εστίες της κουζίνας. Αν οι βάσεις τους είναι μικρότερες τότε η κατανάλωση ρεύματος θα αυξηθεί κατά 20 με 30%.

– Μη βάζεις πλυντήριο ρούχων ή πιάτων αν πρώτα δεν τα έχεις γεμίσει αρκετά.

– Μην ξεχνάς να σβήνεις τα φώτα με το που φεύγεις από ένα δωμάτιο.

– Φρόντιζε να απενεργοποιείς τις συσκευές και να μην τις αφήνεις σε αναμονή. Καίνε ρεύμα άσκοπα.

– Βάλε λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης και θα δεις πολύ σύντομα τον λογαριασμό σου να ξεφουσκώνει.

Δοκίμασε τα παραπάνω tips και μείωσε έξυπνα τα έξοδά σου!


Αφήστε ένα σχόλιο