Γενικά Παράξενα

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Καρέ καρέ η… ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ μιας φάλαινας!

Παράξεναfalaina

Το τεράστιο θηλαστικό όταν είδε πως δεν μπορεί να διαφύγει από τη σφαγή, προτίμησε την αυτοκτονία. Συνέθλιψε με απανωτά χτυπήματα το κεφάλι του στους βράχους. Κάθε χρόνο στην Ιαπωνία, ο όρμος του Ταιζί, βάφεται κόκκινος από το αίμαι εκατοντάδων δολοφονημένων δελφινιών και φαλαινών, από τους ψαράδες. 

Το εξοργιστικό είναι πως η σφαγή γίνεται κυρίως για το κέρδος (αν και το κρέας της φάλαινας το πωλούν ακριβά), αλλά και για την ευχαρίστηση και την τήρηση της… παράδοσης.

falaina4_result.jpg

Όταν ξεκινήσει η «κυνηγετική περίοδος» οι ψαράδες καταφέρνουν να εγκλωβίσουν στον πανέμορφο όρμο, χιλιάδες θηλαστικά (φάλαινες και δελφίνια) από τα οποία σχεδόν κανένα τους δεν γλυτώνει. Η σφαγή ξεκινάει το πρωί και μπορεί να κρατήσει μέχρι και αργά το βράδυ.

falaina1_0_result.jpg

Οι ψαράδες επάνω στις βάρκες με τεράστιες ματσέτες, λάμες, καμάκια επιδίδονται σε μια πρωτοφανή και μαζική σφαγή. Το χρώμα της θάλασσας από γαλαζοπράσινο, γίνεται κατακόκκινο και επειδή ο όρμος είναι σχετικά κλειστός, περνούν αρκετές ώρες μέχρι να καθαριστεί.

falaina1_0_result.jpg


Και ο ανθρώπινος σαδισμός φτάνει στο αποκορύφωμα του, όταν κάποιοι ψαράδες, επιλέγουν να μην σφάξουν τα θηλαστικά, αλλά να δέσουν την ουρά τους με σχοινί και να τα παρασύρουν με τη βάρκα. Το θηλαστικό δεν μπορεί να ξεφύγει, βυθίζεται και μετά από 15 λεπτά μέσα στο νερό δίχως οξυγόνο, πνίγεται.

falaina0 (1)_result.jpg

Οι ψαράδες κερδίζουν απίστευτα από τις πωλήσεις του κρέατος των δελφινιών και των φαλαινών. Οι ακτιβιστές για τη διάσωση των θηλαστικών αυτών καταγγέλλουν πως οι ψαράδες πηγαίνουν στον τόπο του εγκλήματος με πανάκριβα σπορ αυτοκίνητα, αφού όλοι στην περιοχή έχουν πια θησαυρίσει. Οι «ποιμένες της θάλασσας» μια ΜΚΟ, προσπαθεί κάθε χρόνο να εμποδίσει την ανεξέλεγκτη σφαγή, και να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

falaina2_0_result.jpg

falaina3_result.jpg

Το βίντεο δείχνει μια φάλαινα πιλότο, τραυματισμένη και εγκλωβισμένη μέσα στον όρμο. Η φάλαινα διακρίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια να σωθεί και να ξεφύγει από τον κλοιό των ψαράδων. Από ένστικτο ξέρει ότι θα βρει το θάνατο και προτιμά να αυτοκτονήσει. Παίρνει φόρα πολλές φορές και επαναλαμβανόμενα στο νερό και συνθλίβει το κεφάλι της στα βράχια.

tilegrafima


Αφήστε ένα σχόλιο