Γενικά Ελλάδα

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Αυτές ήταν οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Ελλάδααλεξανδρος

Λίγο πριν το θάνατο του, ο Μέγας Αλέξανδρος, γνωρίζοντας πως το τέλος του είναι κοντά, συγκάλεσε το συμβούλιο των στρατηγών του, από τους οποίους ζήτησε την εκπλήρωση τριών επιθυμιών.

Ποιες ήταν όμως οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Στρατηλάτη;

Αρχικά ζήτησε τη να μεταφερθεί το φέρετρο τους στους ώμους των καλύτερων γιατρών της εποχής. Δεύτερη επιθυμία του ήταν να σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει. Επρόκειτο για ασήμι, χρυσάφι και πολύτιμους λίθους. Τέλος, ζήτησε τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, προκειμένου να μπορούν όλοι να τα δουν.

Οι ασυνήθιστες επιθυμίες άφησαν έκπληκτους τους στρατηγούς, ένας εκ των οποίων ρώτησε ποιοι ήταν οι λόγοι για τις επιθυμίες αυτές.

Τότε ο Αλέξανδρος εξήγησε πως θέλει τους πιο καταξιωμένους γιατρούς να σηκώσουν το φέρετρό του, έτσι ώστε να μπορούν να δείξουν ότι ούτε εκείνοι δε μπορούν να θεραπεύσουν το θάνατο. Θέλησε να σκορπίσει τους θησαυρούς στο έδαφος, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτήθηκαν στον τόπο εκείνο, μένουν εκεί. Τέλος, ήθελε να βλέπουν όλοι τα χέρια του, έτσι ώστε να μπορούν να δουν όλοι ότι ερχόμαστε με χέρια άδεια και φεύγουμε με χέρια άδεια.

ΠΗΓΗ: voicenews.gr


Αφήστε ένα σχόλιο