Γενικά Ελλάδα

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η ΜΗΤΕΡΑ της ΑΝΝΥΣ: «Θέλω ο άντρας μου να πληρώσει με μαρτυρικό και φρικιαστικό θάνατο»

Ελλάδα428191d1231eeeb670592f0f67924437

«Θα ήθελα ο Σάββας να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα». Τον ίδιο μαρτυρικό και φρικιαστικό θάνατο με αυτόν που βρήκε στα χέρια του αδίστακτου πατέρα της η τετράχρονη Αννυ, θα επιθυμούσε ως την ποινή που αρμόζει στον πρώην σύντροφό της για το αποτρόπαιο έγκλημά του, η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού Δημητρίνα.

Μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr μέσα από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, μια ημέρα μέτα την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η Δημητρίνα Μπορίσοβα που κατηγορείται για παραμέληση ανηλίκου και ψευδορκία, επιμένει ακόμη και σήμερα ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη δολοφόνια της μονάκριβης κόρης της, έως ότου αυτή αποκαλύφθηκε από τις αστυνομικές αρχές. Με οργή ξεσπά εναντίον του πρώην συντόφου της, αλλά και του κοινού τους φίλου Νασίφ Αχμεντόφ, οι οποίοι σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές δολοφόνησαν, τεμάχισαν, μαγείρεψαν και εξαφάνισαν τα μέλη της μικρής Άννυ, πετώντας τα σε κάδους σκουπιδιών.

«Θα ήθελα να πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα. Επειδή όμως αυτό δεν είναι δυνατόν, ζητάω τη μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να τους δώσουν, για το φρικτό έγκλημά τους», λέει στο protothema.gr η Δημητρίνα Μπορίσοβα, ενώ στη συνέχεια μας αναφέρει πως ένιωσε όταν ήρθε τετ α τετ με τον πρώην σύντροφό της και πατέρα του παιδιού στο δικαστήριο: «Δεν τον αντίκρισα καθόλου, ούτε γύρισα να τον κοιτάξω. Ένιωσα να πνίγομαι, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και έναν κόμπο στο λαιμό μου. Τελικά ο δικηγόρος μου ζήτησε από το δικαστήριο να απομακρυνθώ από κοντά του και όταν ρωτήθηκα εγώ, με δάκρυα στα μάτια είπα αυτό που γράφτηκε, «δεν θέλω ούτε να τον βλέπω αυτόν τον άνθρωπο». Εάν καθόμουν δίπλα του και μου μίλαγε, ούτε κι εγώ δεν ξέρω πόσο άσχημα θα αντιδρούσα».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, από τη στιγμή που και οι δύο πρώην σύντροφοι και γονείς της Αννυ οδηγήθηκαν στις φυλάκες, δεν είχαν καμία επικοινώνια. «Πού να τολμήσει να επικοινωνήσει μαζί μου, μετά από αυτά που έμαθα. Όταν μετά τη σύλληψή μας, είμασταν κρατούμενοι στην Γ.Α.Δ.Α, μου φώναζε από το κελί του «μην πιστεύεις ό,τι σου λένε, εγώ δεν έκανα τίποτα». Είχε ακόμη θράσος, σήμερα, μετά από τόσα, τι να μου πει;», δηλώνει στο protothema.gr η Δημητρίνα Μπορίσοβα και μας αφηγείται τη χθεσινή σύνταντηση που είχε και με το Νασίφ Αχμέντοφ (γνωστό ως Νικολάι):

«Είδα τον Νικολάι, με το πλάι του ματιού μου. Δεν τόλμησε να μου μιλήσει. Ήταν πολύ ψυχρός και αγέρωχος, μου θύμισε τον Σάββα, τις πρώτες μέρες, πριν συλληφθεί, που ενώ είχε κάνει τα φρικτά πράγματα που ομολόγησε, το έπαιζε άνετος. Από την πρώτη στιγμή είπα στην αστυνομία, ότι εμπλεκόταν ο Νικολάι σε ότι είχε πάθει το παιδί μου. Πέστε το ένστικτο της μάννας, πέστε το γνώση του χαρακτήρα του, εγώ από την αρχή ήμουνα βέβαιη και οι εργαστηριακές εξετάσεις της αστυνομίας με δικαίωσαν».

Στη συνέχεια η Δημητρίνα Μπορίσοβα, δηλώνει για άλλη μια φορά παντελής άγνοια για το τρόμερο έγκλημα. Ωστοσο τόνιζει ότι κατά τη χρονική διάρκεια που οι διωκτικές αρχες προσπάθουσαν να εξυχνιάσουν, πείστηκε ότι ο πρώην σύντοφο της βρίσκονταν πίσω από τη μυστηριώση εξαφάνιση. «Λέτε να πίστευα ότι θα σκοτώσει το αγγελούδι μου, κι εγώ να του το άφηνα, έστω και για μια στιγμή; Όχι μόνο μου πέρασε από το μυαλό αλλά ήμουν και σίγουρη ότι ο Σάββας εμπλέκονταν στην εξαφάνιση.Γι’ αυτό άλλωστε έκανα έναν φοβερό καυγά και του είπα ότι είχε πουλήσει το παιδί μου. Μέχρι εκεί έφθανε το μυαλό μου τότε», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς της Δημητρίνας Μπορίσοβα παρίστανται ως πολιτική αγωγή με δικηγόρο τον Περάκη Αντώνη.