Υγεία Γενικά

Συμπληρώματα διατροφής για την υπέρταση

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ευρώπη πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρδιαγγειακά νοσήματα, γεγονός που την καθιστά την κύρια αιτία θανάτου. Η υπέρταση, η οποία επηρεάζει περίπου το ένα τέταρτο των ενηλίκων της Ευρώπης, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καρδιαγγειακή νόσο, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων.

Ενώ οι γιατροί συνταγογραφούν όλο και περισσότερες συνταγές για τη θεραπεία του αυξανόμενου αριθμού ασθενών με υψηλή αρτηριακή πίεση, ορισμένοι άνθρωποι στρέφονται σε εναλλακτικές μορφές θεραπείας της υπέρτασης με φυτικά κυρίως σκευάσματα όπως είναι το Detonic

Φυτικά σκευάσματα και συμπληρώματα υπόσχονται θεραπεία για την υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν τα επιλέγετε. Κάποια απο αυτά τα συμπληρώματα μπορεί να έχουν συστατικά που δεν αναφέρονται στις ετικέτες. Επίσης υπάρχει πάντα η περίπτωση μια θεραπεία για την υπέρταση να αλληλοεπιδράσει με συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Για να είστε σίγουροι πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα θεραπεία καλό θα ήταν να μιλήσετε με τον γιατρό σας.
Εναλλακτικές λύσεις θεραπείας της αρτηριακής πίεσης

Τα ακόλουθα βότανα και συμπληρώματα μπορεί να είναι ωφέλιμα και να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικές θεραπείες για την υπέρταση.

Κράταιγος (Hawthorns). Αυτόν τον καρπό το συναντάμε συνήθως σε δέντρα (θάμνους) που βρίσκονται στην βόρεια Ευρώπη και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως φάρμακο για τις καρδιακές παθήσεις. Ιατρικές έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική θεραπεία για την καλή λειτουργία της καρδιάς. Το Hawthorn φαίνεται να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία υπέρτασης λόγω των αντιφλεγμονωδών ενώσεών του.

“Όταν έχουμε υπέρταση, υπάρχει χαμηλού βαθμού φλεγμονή στα αρτηριακά τοιχώματα, πράγμα που σημαίνει ότι τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται και δεν διαστέλλονται φυσιολογικά”, εξηγεί ο Paul Kalnins, ND, επίκουρος καθηγητής στο Εθνικό Κολέγιο Φυσικής Ιατρικής στο Πόρτλαντ. “Οι ενώσεις που έχει ο καρπός Hawthorn μπορούν να βοηθήσουν στη χαλάρωση αυτών των αρτηριακών τοιχωμάτων”. Είναι πιθανό το hawthorn να αλληλεπιδράσει με τη διγοξίνη (Digitek, Lanoxin), ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορισμένων καρδιακών διαταραχών, οπότε μην χρησιμοποιείτε αυτές τις δύο θεραπείες μαζί χωρίς την καθοδήγηση του γιατρού σας.

Ιχθυέλαιο. Το ιχθυέλαιο έχει αναδειχθεί ως ένα αξιόλογο συμπλήρωμα διατροφής επειδή είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών, τα οποία, μεταξύ άλλων, έχουν φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ερευνητές εξετάζουν το ιχθυέλαιο ως εναλλακτική θεραπεία για την υπέρταση. Το ιχθυέλαιο έχει επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα της μείωσης των τριγλυκεριδίων, ενός τύπου λίπους στο σώμα που μπορεί να είναι επικίνδυνο σε υψηλά επίπεδα.

Πολυάριθμες μελέτες δείχνουν ότι η διατροφή είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να λάβετε τα οφέλη των πηγών ωμέγα-3, όπως το ιχθυέλαιο. Λόγω του υψηλού κόστους των ελεύθερων ψαριών και των ανησυχιών σχετικά με τα επίπεδα υδραργύρου των φθηνότερων, εκτρεφόμενων ψαριών, συνιστώνται συμπληρώματα διατροφής από αξιόπιστες πηγές. “Τα συμπληρώματα διατροφής ιχθυέλαιου θα πρέπει να προέρχονται από πηγή που ελέγχει τα επίπεδα υδραργύρου.

Διαβάστε περισσότερα για τα συμπληρώματα διατροφής για την υπέρταση στο misswebbie.gr .