Γενικά Οικονομία

Συμβουλεύει τους Γερμανούς για το BREXIT ο Βαρουφάκης!

Οικονομία25

Μπορεί το Βερολίνο να δηλώνει έτοιμο να αντιμετωπίσει τις όποιες συνέπειες φέρει το Brexit, ωστόσο, ο Γιάνης Βαρουφάκης «συμβουλεύει» τους Γερμανούς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί προτού αποκόψουν την Βρετανία.

Μέσα από τα social media και συγκεκριμένα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο τέως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ο οποίος τάσσονταν ανοιχτά υπέρ του Bremain -δηλαδή της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ- αναφέρει πως προτού το Βερολίνο παίξει «σκληρό παιχνίδι» εναντίον της Μεγάλης Βρετανίας, θα πρέπει να σκεφτεί τα 50,9 δισ. ευρώ των καθαρών εξαγωγών  της Γερμανίας προς το νησί.

Στην συνέχεια παραπέμπει σε μια ιστοσελίδα με τα σχετικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι εξαγωγές της Γερμανίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο έφτασαν 89,2 δισ. ευρώ το 2015, όταν οι εισαγωγές ήταν περίπου 38,3 δισ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο εμφανίζει πλεόνασμα 50,9 δισ. ευρώ, ένα ποσό που θα λείψει από τη γερμανική οικονομία, αν προσπαθήσει τελικά να αποκόψει τις σχέσεις με τη Βρετανία.

Νωρίτερα -επίσης μέσω Twitter- o κ. Βαρουφάκης άφησε αιχμές κατά της ΕΕ για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας πως είναι «ευθύνη του ευρωπαϊκού κατεστημένου η απώλεια του οράματος για κοινή ευημερία».