Γενικά Ελλάδα

«Συναγερμός» στην ΕΛ.ΑΣ: Τι φοβάται η αστυνομία σε Μετρό και Ηλεκτρικό

ΕλλάδαΤι φοβάται οι αστυνομία σε Μετρό και Ηλεκτρικό;

Ακόμη και αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας για περιπολίες  με πολιτική αμφίεση (!), επιστρατεύονται στους σταθμούς του Μετρό αλλά και στον Ηλεκτρικό!

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, της Κρατικής Ασφάλειας, αλλά και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), διατάχθηκαν για την φύλαξη των σταθμών του Μετρό στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε μετά το γεγονός ότι εκπαιδεύτηκαν νέα μέλη του αντάρτικού πόλης και δραστηριοποιούνται πλέον στην αποστολή δεμάτων-βομβών. Και αυτό γιατί, οι αστυνομικοί εκτιμούσαν πως τα μέλη της ΣΠΦ που κυκλοφορούσαν ελεύθερα είχαν περιφερειακό ρόλο και δεν είχαν την επιχειρησιακή ικανότητα να αναλάβουν μόνα τους τέτοιες επιθέσεις.

Νέα γενιά τρομοκρατών φοβάται η ΕΛΑΣ
Ο μηχανισμός των δυο  τρόμο-δέματων  θεωρείται ένα επίπεδο πάνω από αυτά που έστελναν τα προηγούμενα χρόνια τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και συνεπώς έχει κατασκευαστεί από νέο «αίμα» που έχει λάβει γνώσεις και εκπαίδευση πιθανότατα στο εξωτερικό ή λαμβάνει τεχνογνωσία μέσα από τις φυλακές.

Η ΕΛΑΣ ανησυχεί και παίρνει μέτρα
Υπολογίζεται ότι περίπου 60 δικυκλιστές που εκτελούσαν νυκτερινή υπηρεσία στο κέντρο της πρωτεύουσας (τομέας Αθηνών) απασχολήθηκαν εξ ολοκλήρου με τη φύλαξη των σταθμών, ενώ αντίστοιχα καθήκοντα ανετέθησαν σε αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. που υπηρετούν στους υπόλοιπους τομείς της Αττικής, όπου επίσης υπάρχουν σταθμοί μετρό και ηλεκτρικού.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας ζητήθηκε να περιπολούν πεζή και εντός των σταθμών, κάτι που τελικά δεν συνέβη, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν δύσκολη η φύλαξη των μοτοσικλετών τους


Αφήστε ένα σχόλιο