Γενικά Ελλάδα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο Αιγαίο…Μαύρισε ο Ουρανός ,εμπλοκές και δεκάδες οι Παραβιάσεις απο Οπλισμένα Μαχητικά!

Ελλάδα91-0012_001-620x330

Μπορεί να ήρθε ο Τούρκος Αρχηγός της Αεροπορίας και της Αεράμυνας και εμείς να του ανοίξαμε τις πόρτες (ΜΟΕ)  επικρατούσε  ηρεμία στο Αιγαίο…
Αλλά μόλις έφυγε οι Τούρκοι επέστρεψαν και μάλιστα με Τσαμπουκά !γράφοντας στα παλιά τους υποδήματα τα δήθεν «ΜΟΕ» και τρίχες κατσαρές!
 
2015-10-22-agea_03
Στο Πλαίσιο της Αποβατικής Άσκησης των Τούρκων σήμερα είχαμε προσχεδιασμένο  προκλητικότατο σχέδιο με  πάνω απο 20 είκοσι ιπτάμενα μέσα να προκαλούν οι Τούρκοι  αναμένοντας τις Ελληνικές Αντιδράσεις !

Από το πρωί ένα Τούρκικο CN-235  πέρασε όλο το Αιγαίο μπαινοβγαίνοντας  στο Ελληνικό Fir χωρίς κανένα λόγο και ούτε καν τηρώντας τα προσχήματα …Άλλα δύο γυρόφερναν στη περιοχή της Τουρκική Ασκήσεως και ένα τέταρτο πετούσε στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο!
Δύο επιθετικά ελικόπτερα απο τις Τούρκικες  απονηώθηκαν  απο τις φρεγάτες που ασκούνταν στην Περιοχή και άρχισαν τις Παραβάσεις !
Το Μεσημέρι έξι Μαχητικά τύπου F-16 πέταξε μεταξύ Χίου και Σάμου και έσπασε τον σχηματισμό όταν εμφανίστηκαν τα Ελληνικά Μαχητικά της ετοιμότητας ! Τα δύο οπλισμένα τούρκικα αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν  την Περιοχή και ενεπλάκησαν με τα Ελληνικά΄F-16 σε μια σκληρή κλειστή αερομαχία!
Το ρόλο της γάτας και του ποντικού συνέχισαν άλλα τρία ζεύγη όλα οπλισμένα που μπαινόβγαιναν στο Ελληνικό FIR  ενεπλάκησαν σε δεύτερη εμπλοκή με οπλισμένα Ελληνικά Μαχητικά που έφτασαν στην Περιοχή απο την Κρήτη !

f-16-aggressors-2-600x398


Σε λίγο η Περιοχή  μεταξύ Χίου της Σάμου που μύριζε μπαρούτι γέμισε μαχητικά  ,αφού κατέφτασαν και τα Ελληνικά Μιράζ 2000-5  και τα Ελληνικά έκαναν φράγμα αέρος στα Τούρκικα που εγκατέλειψαν την περιοχή …Αλλά τα δύσκολα φαίνεται να είναι μπροστά μας !
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 26η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :     5 (6α/φ & 2 α/φ & 2 α/φ & 2 α/φ & 2 α/φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :     6 (4 CN-235 & 2 Ε/Π)  
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :     20
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :     6 (2 α/φ & 2 α/φ & 2 α/φ)
 
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ             :     15 
 
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ           :     31
 
ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :     2
 
ΠΕΡΙΟΧΗ                   :    ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
veteranos.gr