Γενικά Ελλάδα

Σκάνδαλο Μαρινόπουλου: Φέσωσε όλη την αγορά με πάνω από 1,3 δισ. ευρώ και «καθάρισε» με το γελοίο πρόστιμο των 1.350 ευρώ

Ελλάδα4

Η εταιρεία που φέσωσε όλη την αγορά με πάνω από 1,3 δισ. ευρώ δεν δημοσίευε ισολογισμούς από το 2012 και «καθάρισε» με το γελοίο πρόστιμο των 1.350 ευρώ!…
Ποιοι και γιατί κάλυπταν όλα αυτά τα χρόνια τον Μαρινόπουλο;
Η ασυδοσία στην αγορά δεν έχει όριο. Όπως και τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται στο παρασκήνιο.

Με αφορμή το σκάνδαλο Μαρινόπουλου ξεδιπλώνονται και άλλες πτυχές της διαφθοράς και της διαπλοκής, αφού φαίνεται ξεκάθαρα πώς ορισμένοι επιχειρηματίες είχαν και εξακολουθούν να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση όχι μόνο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Η είδηση που εξοργίζει δεν είναι μόνον ότι η εταιρεία του Πάνου Μαρινόπουλου χρωστάει πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε προμηθευτές, τράπεζες και δημόσιο, την ώρα που οι ιδιοκτήτες πρόλαβαν και έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Η μεγάλη είδηση που αποσιωπούν τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ότι τα 5 τελευταία χρόνια η «Μαρινόπουλος» δεν έχει δημοσιεύσει ούτε έναν ισολογισμό!
Και βεβαίως αναφερόμαστε σε μία τεράστια εταιρεία, με μεγάλο τζίρο και «βαρύ» όνομα στην αγορά, η οποία όμως απέφευγε συστηματικά από το 2012 και μετά να δημοσιεύει τους ισολογισμούς της.
Απέκρυβε δηλαδή συστηματικά τα κέρδη, τα έσοδα και τα έξοδα και όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ελέγξει τι ακριβώς συμβαίνει με μια τόσο μεγάλη εταιρεία.
Ή μήπως ήξεραν;
Και βεβαίως το μείζον θέμα που προκύπτει είναι τι έκανε η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε στην εξουσία για να διασφαλίσει τη διαφάνεια και να πατάξει τη διαπλοκή.
Οι κύριοι Σταθάκης και Αλεξιάδης που αποτελούν τον κορμό του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ήξεραν; Ναι ή όχι;
Εδώ και χρόνια όλη η αγορά είχε βουίξει για τα χρέη του Μαρινόπουλου και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ελέγξει τι συμβαίνει;
Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό του σκανδάλου με την εταιρεία Μαρινόπουλος
Πρακτικά η αποφυγή της «Μαρινόπουλος» να υποβάλλει ισολογισμούς σημαίνει ότι κανένας κρατικός φορέας δεν ήξερε ποια είναι τα πραγματικά χρέη της εταιρείας.
Και καλά οι προηγούμενοι (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ)… Οι σημερινοί (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.) τι ακριβώς κάνουν εδώ και 2 χρόνια;
Παρόλα αυτά, το ελληνικό κράτος τον άφησε λίγες μέρες πριν την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 να καταθέσει άρον άρον στο ΓΕΜΗ τρεις ισολογισμούς (2012, 2013 και 2014), για να μπορέσει να υπαχθεί στον πτωχευτικό κώδικα.
Μιλάμε για την επιτομή της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Ή μήπως όχι;
Με 1.350 ευρώ ο Μαρινόπουλος «καθάρισε» για όλα αυτά τα χρέη που απέκρυπτε επί σειρά ετών.