Γενικά Ελλάδα

ΣΟΚ! Αεροπορική εταιρία ΦΕΥΓΕΙ απ΄τα ελληνικά αεροδρόμια λόγω ΣΥΡΙΖΑ!

Ελλάδαplane

Κατά της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας φαίνεται ότι είναι ο CEO της Rynair Michael O Leary, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της εταιρείας με αφορμή το νέο χειμερινό της πρόγραμμα για την Αθήνα, «απείλησε» με έξοδο, σε περίπτωση που η Fraport αποφασίσει να αυξήσει τα τέλη λειτουργίας.

«Ο στόχος μας για 10 εκατ. πελάτες στην Ελλάδα παραμένει, ωστόσο χρειαζόμαστε τις απαντήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο πλάνο ανάπτυξης που έχουμε καταθέσει από τον περασμένο Δεκέμβριο», δήλωσε ο CEO της Rynair Michael O’ Leary, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας για να παρουσιάσει τα νέα δρομολόγια της εταιρείας και δεν παρέλειψε να «καρφώσει» την ελληνική κυβέρνηση.

«Η Ryanair έχει επενδύσει στην Αθήνα και σε πολλά ελληνικά νησιά. Αναπτυσσόμαστε δυναμικά εδώ, γιατί υπάρχει σημαντική ζήτηση από όλη την Ευρώπη, από ανθρώπους που θέλουν να επισκεφτούν την Αθήνα και γενικότερα την Ελλάδα. Εμπιστευόμαστε την χώρα, αλλά, αυτό δε σημαίνει ότι συμφωνούμε, απαραίτητα, με κάποιες οικονομικές πολιτικές. Ιδιαίτερα με την υψηλή φορολογία στον τουρισμό. Βλάπτει τον ελληνικό τουρισμό και τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, σε μία χώρα όπου η νεανική ανεργία είναι πολύ υψηλή» σχολίασε, σύμφωνα με το euronews, ο ίδιος.

Ο Michael O’ Leary προειδοποίησε επίσης με «έξοδο» από τα περιφερειακά αεροδρόμια, σε περίπτωση που η Fraport αποφασίσει αύξηση των τελών λειτουργίας. Αποκάλυψε δε πως το Δεκέμβριο, κατέθεσε στην ελληνική κυβέρνηση σχέδιο ανάπτυξης, όπου προτείνει μείωση φορολογίας με αντάλλαγμα περισσότερους επιβάτες, αλλά ακόμα δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλια κατά της ελληνικής κυβέρνησης 

Μιλώντας πέρυσι σε ιρλανδική εφημερίδα, είχε πει: «Είναι μια τραγωδία στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πιστεύουν ότι εκλέγοντας ένα μάτσο παράφρονες θα βγουν από την λιτότητα. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι μια τραγωδία και οι οπαδοί του Τσίπρα είναι ένα μάτσο τρελοί». Ο Michael O’ Leary ζήτησε συγγνώμη για αυτά τα σχόλια, λέγοντας, «Λυπάμαι για τα σχόλια και τον τρόπο που μεταφέρθηκαν, αλλά νομίζω ότι η βασική επισήμανση που έκανα ισχύει, ότι η εκλογική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ ‘θα απαλλαγούμε από τη λιτότητα’ δεν είχε καμία αξιοπιστία και, όπως αποδείχθηκε, η κυβέρνηση άλλαξε πορεία. Έχουμε περάσει τα ίδια στην Ιρλανδία. Η δυσκολία για τους Έλληνες είναι ότι δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τους δανειστές, όταν θέλεις να πας και να δανειστείς περισσότερα χρήματα από αυτούς».

newsbomb.gr


Αφήστε ένα σχόλιο