Γενικά Ελλάδα

ΣΟΚ! Απελευθερώνουν τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ! Τι σημαίνει αυτό για τους ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

Ελλάδα


Τι σημαίνει για τους δανειολήπτες ότι απελευθερώνονται τα κόκκινα δάνεια;
Η συμφωνία για το ασφαλιστικό έγινε με την ελληνική πλευρά να υποχωρεί σημαντικά σε βασικά ζητήματα.
Με την ελληνική πλευρά να υποχωρεί σημαντικά πίσω από τις κόκκινες γραμμές και τους δανειστές να πετυχαίνουν την απελευθέρωση στις αγοραπωλησίες τωνκόκκινων δανείων έγινε εφικτό να υπάρξει σύγκλιση απόψεων και να κλείσει- στην πραγματικότητα- η συμφωνία.
Με βάση τα όσα συμφωνήθηκαν και χωρίς να έχουν γίνει ακόμη οι λεπτομέρειες γνωστές θα υπάρξει μια περίοδος χάριτος για τα κόκκινα δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες δανείων απελευθερώνονται πλήρως.
Αυτό που απομένει είναι να διευκρινιστούν το ποια κόκκινα δάνεια είναι αυτά που θα προστατευτούν και πόσο διάστημα, κάτι που αποτελεί πλέον τυπική διαδικασία.

 
Η κατεύθυνση στην οποία κινείται το πλαίσιο της συμφωνίας είναι η αναστολή για 12 ή 18 μήνες της εφαρμογής του νόμου 4354/2015 που προβλέπει την δυνατότητα πώλησης δανείων σε αδειοδοτημένες εταιρείες Μεταβίβασης Απαιτήσεων, μόνο όμως για τα δάνεια που έχουν υποθήκη ή προσημείωση πρώτης κατοικίας.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης για σταδιακή απελευθέρωση των καταναλωτικών δανείων και των δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων δεν έγιναν δεκτές και τα δάνεια αυτά θα μπορούν να πωλούνται ελέυθερα όπως ήδη έχει αποφασιστεί να γίνει για τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια, καθώς και τα δάνεια που δεν είναι συνδεδεμένα με την πρώτη κατοικία

Πηγή:

press-news.gr


Αφήστε ένα σχόλιο