Γενικά Ελλάδα

ΣΟΚ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΣ: ΝΕΚΡΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Ελλάδα


Σε τι ηλικία πέθανε ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων Νίκος Γιατράκος;

Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας Νικόλαος Γιατράκος.

Γεννημένος στην Σπάρτη το 1933, ο Νικόλαος Γιατράκος διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της Αθήνας και διαδέχτηκε τον Μιλτιάδη Έβερτ στη δημαρχία το 1989, όταν ο τελευταίος εκλέχθηκε βουλευτής Αθηνών.

Ήταν δημοτικός σύμβουλος από το 1982, εκλέχτηκε ξανά με τον Μιλτιάδη Έβερτ (1986) και ανέλαβε την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τις σημαντικότερες στιγμές της θητείας του Νίκου Γιατράκου υπήρξε η επίσημη εκπροσώπηση των Αθηνών ως υποψήφιας διοργανώτριας πόλης στη διεκδίκηση των χρυσών Ολυμπιακών Αγώνων του 1996.

Ήταν διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισίου, σταδιοδρόμησε στον δημόσιο τομέα φθάνοντας ως τον βαθμό του γενικού διευθυντή Περιφερειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Είχε διατελέσει, επίσης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και πρόεδρος της Τράπεζας Επαγγελματικής Πίστεως (1992-1993). Είχε δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και μελετών σε εφημερίδες και περιοδικά και είχε εκδώσει το έργο «Το ελληνικό περιφερειακό πρόβλημα».

Η κηδεία του Νίκου Γιατράκου θα γίνει αύριο Πέμπτη 6/4/2017 και ωρα 16.00μ.μ. από το Α’ Νεκροταφείο.

 

Πηγή:

fimes.gr


Αφήστε ένα σχόλιο