Γενικά Οικονομία

ΣΟΚ: Νέο κόλπο Τσίπρα και… νέες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις!

Οικονομία11

Σοκ και δέος προκαλεί η ελληνική πρόταση για τον αυτόματο κόφτη δαπανών, καθώς στην ουσία αποτελεί την καλύτερη κάλυψη στο Μέγαρο Μαξίμου για να περάσει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Όπως προκύπτει η «φασαρία» που είχε προκύψει (για το εάν θα πρέπει να γίνουν ή όχι πιο συγκεκριμένα τα μέτρα) είναι για τα… μάτια του κόσμου, καθώς σε κάθε περίπτωση οι κατηγορίες δαπανών που μπορούν να περικοπούν ώστε να υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση αποφέροντας έσοδα είναι οι εξής: μισθοί του δημοσίου τομέα, συντάξεις και λειτουργικές δαπάνες. Στο πλαίσιο αυτό, η αυτόματη διαδικασία περικοπής δαπανών που προτείνει η κυβέρνηση, εφόσον ενεργοποιηθεί, θα αγγίξει υποχρεωτικά μισθούς, συντάξεις και λειτουργικά έξοδα δημοσίων φορέων, ακόμα κι αν τελικά η ελληνική πλευρά αποφύγει την κυβέρνηση να τα ονομάσει. Κι αυτό για τον απλό λόγο ότι οι μεγάλοι κωδικοί του προϋπολογισμού που μπορούν να αποφέρουν τα απαραίτητα έσοδα.

Κι ολα αυτά τη στιγμή που επισήμως η κυβέρνηση δεν δέχεται να εφαρμόσει τα μέτρα που ζητάνε οι δανειστές γιατί είναι μέτρα… λιτότητας…


Αφήστε ένα σχόλιο