Γενικά Ελλάδα

ΣΟΚ: Πέθανε ξαφνικά ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος

Ελλάδα214082-bgenopoulos

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, από καρδιακή ανακοπή, ο ιδρυτής του Ομίλου της Marfin Investment Group (MIG) και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ Ανδρέας Βγενόπουλος. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση ο Ανδρέας Βγενόπουλος απεβίωσε στις 3.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα, σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Βγενόπουλος και Συνεργάτες». Από το 1998 δραστηριοποιήθηκε στον επενδυτικό και τραπεζικό χώρο, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα.

Η MIG εξελίχθηκε σε μια διεθνή εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου με ισχυρή παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο χαρτοφυλάκιό της έχει ηγέτιδες εταιρείες όπως η Vivartia στον κλάδο γαλακτοκομικών, κατεψυγμένων τροφίμων και υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας, η Attica Group στον κλάδο της επιβατηγού/οχηματαγωγού ναυτιλίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο Όμιλος Υγεία, η Singular Logic στον κλάδο της πληροφορικής, η Sunce (Bluesun) στον κλάδο της βιομηχανίας τουρισμού και αναψυχής στην Κροατία και η Robne Kuce Beograd (RKB) η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης εμπορικών ακινήτων στη Σερβία.

Η κηδεία του Ανδρέα Βγενόπουλου, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του, θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.


Αφήστε ένα σχόλιο