Γενικά Ελλάδα

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Τον Παναγιώτη Μαυρίκο σκότωσε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ από…

Ελλάδαφωτια

Στην σειρά των αιτίων που προκάλεσαν τελικά το δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε ο εκδότης της «Ακρόπολης»  Παναγιώτης Μαυρίκος,  έχουν καταλήξει οι εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας  «Πρώτο Θέμα».
Πρόκειται για ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ βλαβών», όπως το χαρακτηρίζει η εφημερίδα,   το οποίο συνδυάσθηκε με τους σπινθήρες που προκάλεσε η επαφή της Porsche Cayenne στο στηθαίο της Αττικής οδού και οι οποίοι  πυροδότησαν τα καυτά λάδια. Σε μία μοιραία  αλληλουχία  με τη διαρροή καυσίμων οι σπινθήρες φούντωσαν τη φωτιά,  η οποία τελικά  προκάλεσε το θάνατο του εκδότη!
Η αρχή πάντως των προβλημάτων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εντοπίζεται σε ένα χτύπημα στους τροχούς στο παρελθόν στο μοιραίο αυτοκίνητο, το οποίο  φέρεται να είχε επισκευαστεί οικονομικά, σε ένα συνεργείο στον Νέο Κόσμο. Οι πραγματογνώμονες  εξετάζουν αν τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ιμιτασιόν και πιστεύουν ότι από εκεί ξεκίνησε το κακό, όπως όλα δείχνουν.

Από την πλευρά του πάντως ο μηχανικός που επισκεύασε το αυτοκίνητο υποστηρίζει ότι χρησιμοποίησε γνήσια ανταλλακτικά της  Porsche και ότι όλα έγιναν όπως προβλέπεται.
Το αυτοκίνητο είχε βλάβη στο τραυματισμένο σύστημα διεύθυνσης, με αποτέλεσμα ο εξασθενημένος (από τις αναθυμιάσεις των λαδιών που μπήκαν στην καμπίνα αλλά και από την κατάσταση της υγείας του) Μαυρίκος να μην μπορεί να στρίψει δεξιά το τιμόνι , καθώς  το  σπάσιμο του σασμάν έγινε αιτία να πεταχτούν τα γρανάζια μέσα στη μηχανή και να χυθούν τα λάδια.
Αυτό το οποίο εξετάζεται επίσης,  είναι το κατά  πόσο ήταν επιβαρυμένη ήταν η κατάσταση της υγείας του Μαυρίκου, σε σημείο που να μην του επιτρέψει  να αντιδράσει άμεσα, καθώς η μητέρα του υποστηρίζει ότι έπαιρνε χάπια τα οποία έριχναν την πίεσή του στο 5.
Η  σύζυγός του πάντως στην κατάθεσή της δηλώνει ότι βρισκόταν σε σχετικά καλή ψυχολογική κατάσταση με εξαίρεση κάποια αγχολυτικά χάπια που έπαιρνε για να ξεπεράσει την  ελαφριά  κατάθλιψη που του προκάλεσε η  δικαστική του εμπλοκή στην υπόθεση των εκβιαστών.

«Μιλήσαμε πέντε λεπτά πριν το μοιραίο. Μου φάνηκε μια χαρά. Είπε ότι είχαμε ανάγκη να πηγαίναμε κάπου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για να ξεκουραστούμε και ότι θα ερχόταν στο σπίτι να συζητήσουμε για τον προορισμό που θα επιλέγαμε. Πρώτα όμως θα πήγαινε να πάρει τα παιδιά απ’ το σχολείο στη Βάρη, ενώ μου ζήτησε να φάμε ψάρι»δήλωσε η σύζυγός του  ότι ήταν τα τελευταία λόγια του εκδότη,  5 μόλις λεπτά πριν συμβεί το μοιραίο.


Αφήστε ένα σχόλιο