Γενικά

Sony Xperia 1 II: Η νέα ναυαρχίδα της Sony, μόλις ανακοινώθηκε!

Η Sony προέβη σήμερα στην επίσημη ανακοίνωση του Sony Xperia 1 II (διαβάζεται Xperia 1 Mark 2”), που φέρει το επίσημο τέλος της χρυσής εποχής της ξεκάθαρης ονομασίας των συσκευών της, που κράτησε λίγο κάτω από ένα χρόνο. Έπειτα από χρόνια συνδυασμών X και Z στην ονομασία των συσκευών της, το απλό branding που γνωρίσαμε με…


Η Sony προέβη σήμερα στην επίσημη ανακοίνωση του Sony Xperia 1 II (διαβάζεται Xperia 1 Mark 2”), που φέρει το επίσημο τέλος της χρυσής εποχής της ξεκάθαρης ονομασίας των συσκευών της, που κράτησε λίγο κάτω από ένα χρόνο. Έπειτα από χρόνια συνδυασμών X και Z στην ονομασία των συσκευών της, το απλό branding που γνωρίσαμε με το Xperia 1 του 2019, αποτελούσε μια καλοδεχούμενη προσθήκη.  Η Sony με κάποιον τρόπο κατάφερε να το καταστρέψει, ανακοινώνοντας σήμερα το Sony Xperia 1 II.

To Sony Xperia 1 II μοιάζει πολύ με τον προκάτοχο, αλλά φέρει ένα νέο σύστημα κάμερας, 5G συνδεσιμότητα και ορισμένες αναβαθμίσεις. Όσον αφορά το design, δεν υπάρχουν πολλές σημαντικές αλλαγές. Το camera module στο πίσω μέρος βρίσκεται πλέον τοποθετημένο στο πλάι (βρίσκονταν στο κέντρο στο Xperia 1). Ο σαρωτής αποτυπωμάτων συνεχίζει να βρίσκεται στο πλάι.

Το τηλέφωνο φέρνει οθόνη 6.5 ιντσών 4K OLED με 21:9 ratio. Έχει αναβαθμιστεί με την τεχνολογία motion blurring reduction της Sony, που υπόσχεται να προσφέρει μια παρόμοια εμπειρία με τις 90Hz οθόνες. Υπάρχει επίσης μια νέα ρύθμιση για την ισορροπία λευκού. Η Sony υπερηφανεύεται για την cinematic εμπειρία που θα προσφέρει το Xperia 1 II. Στο εσωτερικό του ο χρήστης θα συναντήσει τον Snapdragon 865 με 8GB RAM και 256GB storage, παρέχει υποστήριξη για 5G. Η μπαταρία είναι των 4.000 mAh, ενώ προσφέρει και γρήγορη φόρτιση στα 21W και ασύρματη στα 15w.

Αν και η βιομηχανία αποσύρεται από το headphone jack, η Sony το επαναφέρει στο Xperia 1 II. Το jack είναι βελτιωμένο και υπόσχεται να προσφέρει λιγότερο crosstalk. Η συσκευή έχει τρεις κάμερες στο πίσω μέρος και έναν ToF αισθητήρα. Η ultra wide camera έχει 16mm focal length, f/2.2 aperture και έναν 12MP αισθητήρα με dual phase detection autofocus. Η κύρια κάμερα είναι και αυτή των 12MP, με f/1.7 aperture και 24mm focal length. Για zoomed in φωτογραφίες, το τηλέφωνο μεταβαίνει στην 70mm f/2.4, 12MP telephoto camera. Οι δυο τελευταίες διαθέτουν και optical image stabilization. Όλοι οι φακοί είναι Zeiss.

Η Sony ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη που προσφέρει 2ofps auto focus tracking και auto exposure, που επιτρέπεται από autofocus και auto tracking calculations που τρέχουν 60 φορές ανά δευτερόλεπτο. Το Eye AF λειτουργεί πλέον και με κατοικίδια, όχι απλώς ανθρώπους, ενώ πρόσθεσε και ένα Photo Pro mode στο camera app που μιμείται τις ρυθμίσεις της σειράς καμερών Alpha.

Πηγή