Γενικά Ελλάδα

Σπαραγμός στον Βόλο: Ο θάνατος μαθητή και καθηγήτριας που βύθισαν στο πένθος την πόλη!

Ελλάδαthrinos

Ανείπωτος θρήνος στη σχολική οικογένεια της Μαγνησίας, μετά από διπλό χτύπημα της μοίρας, μέσα στο τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας.

Σε ηλικία μόλις 17 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ένας μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Μανδρούλια, ο οποίος έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο, ανήμερα της Καθαρά Δευτέρας σε νοσοκομείο στην Αθήνα. Μία ημέρα νωρίτερα, την Κυριακή της Αποκριάς, την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, άφησε η 59χρονη μαθηματικός του 7ου Γυμνασίου Βόλου, Σωτηρία Αντωνακάκη. Η διπλή απώλεια βύθισε στο πένθος τη σχολική οικογένεια του νομού.

Πάνω στο άνθος της ηλικίας του, πριν προλάβει να χαρεί τη ζωή, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στην Αθήνα, ο 17χρονος Παναγιώτης Μανδρούλιας. Επασχε από καρκίνο και τον τελευταίο ένα χρόνο σχεδόν, φιλοξενούνταν στον Ξενώνα της Φλόγας στην Αθήνα, προκειμένου να είναι κοντά στο νοσοκομείο και να κάνει τη θεραπεία του. Ο Παναγιώτης ήταν μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Την περσινή σχολική χρονιά, είχε γραφτεί στην A’ τάξη, κατάφερε όμως να παρακολουθήσει μαθήματα μέσα στην τάξη μόνο μέχρι τα προηγούμενα Χριστούγεννα.

Η επάρατος τον χτύπησε και ανάγκασε τον ίδιο και τη μητέρα του να εγκατασταθούν στην Αθήνα για τις θεραπείες. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Φλόγας, κ. Μαρία Τριφωνίδη, ήταν ένα σπάνιο παιδί που όλοι λάτρεψαν. Είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Δεν παραπονέθηκε, δεν γκρίνιαξε ποτέ. Αντιθέτως παρακολουθούσε τα μαθήματα του σχολείου με καθηγητές μέσα στον ξενώνα της Φλόγας, που έκανε σπίτι του τον τελευταίο ένα χρόνο. Είχε στο πλευρό του φύλακα – άγγελο τη μητέρα του και τον πατέρα του που πηγαινοερχόταν Βόλο – Αθήνα.

Ο 17χρονος μαθητής δεν άντεξε. Μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, άφησε την Καθαρά Δευτέρα την τελευταία του πνοή. Η είδηση του χαμού του συγκλόνισε τους πάντες. Στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ο διευθυντής του σχολείου, Βάιος Λιαπόπουλος θυμάται ένα εξαιρετικό παιδί, που παρά το πρόβλημα με την υγεία του συνέχισε να μελετά και ήθελε να δώσει εξετάσεις για να περάσει στην επόμενη τάξη. Στο τελευταίο αντίο στον 17χρονο «άγγελο» θα δώσουν το παρών καθηγητές του από το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας αλλά και πρώην συμμαθητές του. Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Σύλλογο Φλόγα.

Θρήνος και στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου, από τον ξαφνικό χαμό της 59χρονης καθηγήτριας μαθηματικών του σχολείου, Σωτηρίας Αντωνακάκη. Η 59χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Βόλου, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και την Κυριακή της Αποκριάς, άφησε την τελευταία της πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, συναδέλφους της εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές της,

Η Σωτηρία Αντωνακάκη, καταγόταν από το Ηράκλειο της Κρήτης και δίδασκε τα τελευταία πέντε χρόνια στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου. Συνάδελφοί της καθηγητές, μιλούν για ένα πολύ αγαπητό άτομο, από εκείνους που νιώθεις να γνωρίζεις μια ζωή. Η είδηση του χαμού της συγκλόνισε την εκπαιδευτική οικογένεια αλλά και τους μαθητές της στο σχολείο, που την αγαπούσαν.

athensmagazine.gr