Γενικά Ελλάδα

Στα λευκά η πρωτεύουσα: Πυκνή χιονόπτωση στο κέντρο – Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την χιονισμένη Αθήνα (photos + video)

ΕλλάδαΜε χιόνια στο κέντρο της Αθήνας, ακόμα και στα νότια προάστια, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους έφτασε το κύμα κακοκαιρίας που θα ταλαιπωρήσει τη χώρα τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.

Από τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης ξεκίνησε πυκνή χιονόπτωση στην πρωτεύουσα. με αποτέλεσμα να το στρώσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στο Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, του Παπάγου, με τους οδηγούς στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τους γύρω δρόμους να κινούνται με αργή ταχύτητα προς αποφυγή ατυχημάτων, ενώ ακόμη και στο κέντρο χιόνιζε.

Πυκνό χιόνι έπεσε όμως μέχρι και την Άνω Γλυφάδα, το Αιγάλεω, την Νίκαια, τον Κορυδαλλό και το Πέραμα, όπου το έστρωσε κανονικά.

Πεντέλη, ώρα 07:00

Πανοραμική εικόνα της Αττικής από την Πεντέλη, ώρα 07:45Παγκράτι, ώρα 07:30Γραμμές του τραμ, Νέος Κόσμος, ώρα 08:00

Ελληνικό, ώρα 06:30

Κορυδαλλός, ώρα 05:30

Πλατεία Αγίας Παρασκευής, ώρα 05:30

Λ. Κηφισίας, στο ύψος του Υγεία, ώρα 05:45


Παρ’ όλα αυτά, στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά αλλά με πολύ προσοχή, ενώ δυσκολίες υπάρχουν στους πλευρικούς δρόμους που εξαιτίας του γεγονότος πως δεν «πατιούνται» αρκετά, το χιόνι προλαβαίνει να τους σκεπάσει.

Πεντέλη, ώρα 07:00

Από το απόγευμα της Τετάρτης χιονίζει στην Πάρνηθα, ενώ λίγο πριν τις 8 το βράδυ διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος από το Ζυγό, με την τροχαία να συστήνει στους οδηγούς να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην Πεντέλης – Νέας Μάκρης από την Διονύσου και στην Διονύσου από την Θησέως και πάνω.

Παπάγου, ώρα 03:30

Πυκνή ήταν η χιονόπτωση στα Βίλια και τα Δερβενοχώρια, με τους οδηγούς που έπρεπε να κινηθούν στο δρόμο προς το Πόρτο Γερμενό να πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χαλάνδρι, Παπανδρέου και Παπανικολή, ώρα 05:30

Παπάγου, ώρα 04:00


Προβλήματα στον Καρέα – Κλειστός ο κεντρικός δρόμος
Προβλήματα παρατηρούνται νωρίς το πρωί στον Καρέα, όπου λόγω της χιονόπτωσης έκλεισε ο κεντρικός δρόμος. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, ενώ όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, κάποια οχήματα ακινητοποιήθηκαν στην είσοδο της πόλης. Πάντως, σύμφωνα με τον  κ. Κατωπόδη, το πρόβλημα αναμένεται να αποκατασταθεί σύντομα.

Πλατεία Αγίας Παρασκευής, ώρα 05:30


Αφήστε ένα σχόλιο