Γενικά Παράξενα

Στο ρεκόρ Γκίνες η ψηλότερη έφηβη του κόσμου, με ύψος -σχεδόν- 2.14!

Παράξεναυψος

Μία έφηβη στη Τουρκία έκανε ρεκόρ και ξεπερνά πολλά «θηρία» του μπάσκετ, φτάνοντας -σχεδόν- τα 2.14 μέτρα ύψους!

Η Rumeysa Gelgi αντικρίζει τον κόσμο «από ψηλά» και βραβεύτηκε από τα ρεκόρ Γκίνες ως η ψηλότερη έφηβη στον κόσμο. Το δυσάρεστο όμως που ακολουθεί αυτό το βραβείο, είναι πως η κοπέλα αυτή πάσχει από μια σπάνια πάθηση που προκαλεί υπερανάπτυξη στο σώμα της. Μάλιστα, αυτό δε συμβαίνει μόνο όσον αφορά το ύψος της αλλά και στα χέρια της, καθώς και στις πατούσες της.
Πιο συγκεκριμένα, η ασθένεια που αντιμετωπίζει η 17χρονη Rumeysa ονομάζεται »Σύνδρομο Γουίβερ». Τα χέρια της είναι τόσο μακριά που φτάνουν τα 24,5 εκατοστά, ενώ το μήκος της πατούσας της ξεπερνά τα 30 εκατοστά, με αποτέλεσμα να φορά 47 νούμερο παπούτσι, που γίνεται ειδική παραγγελία στην Αμερική. Λόγω αυτών, το κορίτσι αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και διαθέτει μια ειδική αναπηρική καρέκλα, αλλά και ένα Πι για να τη βοηθάει να κυκλοφορεί.
Σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη πόλη Safranbolu στο Karabük της Τουρκίας, η έφηβη παρέλαβε το βραβείο της. Εκεί ζει με την οικογένειά της, και τα μέλη αυτής είναι μετρίου αναστήματος. Η νεαρή Rumeysa υπογραμμίζει πως: «Είναι ενδιαφέρον και με κάνει να νιώθω ξεχωριστή. Μου δίνει τη δυνατότητα να φτάνω σε ψηλά σημεία και να κοιτάζω τους άλλους από ψηλά, κάτι που δεν είναι κακό».