Γενικά

TCL: Ανακοινώνει επίσημα τις πιο εντυπωσιακές συσκευές του κόσμου αυτή τη στιγμή

Οι αναδιπλούμενες συσκευές, αναμφίβολα είναι το επόμενο next big thing στο χώρο των smartphone συσκευών, αν και πολλοί έχουν διατυπώσει την άποψη ότι δεν είναι ακόμη έτοιμες για το μαζικό κοινό. Η Samsung και η Huawei κινούνται προς τα μπροστά, παρά τα σοβαρά προβλήματα όσον αφορά το durability των συσκευών. Η TCL από την άλλη…


Οι αναδιπλούμενες συσκευές, αναμφίβολα είναι το επόμενο next big thing στο χώρο των smartphone συσκευών, αν και πολλοί έχουν διατυπώσει την άποψη ότι δεν είναι ακόμη έτοιμες για το μαζικό κοινό. Η Samsung και η Huawei κινούνται προς τα μπροστά, παρά τα σοβαρά προβλήματα όσον αφορά το durability των συσκευών. Η TCL από την άλλη πλευρά, παίρνει μια προσεκτική προσέγγιση, αποφεύγοντας να προβεί στην διάθεση ενός προϊόντος. Σε κάθε περίπτωση εργάζεται πάνω σε όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες και σήμερα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει νέες concept συσκευές, που θα κάνουν χρήση των τελευταίων και πιο πρόσφατων αναδιπλούμενων οθονών.

Το πρώτο concept smartphone που έχει η TCL στο μανίκι της, και το πιο ενδιαφέρον, είναι αυτό που η TCL ονομάζει ως το smartphone με την οθόνη που επεκτείνεται. Μοιάζει σαν οποιοδήποτε άλλο premium flagship χάρη στην παρουσία μιας μεγάλης 6.75 ιντσών οθόνης AMOLED, με το πάχος του να περιορίζεται σε μόλις 9mm. Αλλά εκεί που τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι στο εσωτερικό.

Κρυμμένο μεταξύ των μπροστινών και οπίσθιων panels, είναι δυο εσωτερικοί μηχανισμοί που μπορούν να ενεργοποιηθούν με την πίεση ενός πλήκτρου. Κάτι τέτοιο, πιέζει τη μια άκρη του smartphone προς τα έξω, για να αποκαλύψει ένα εντελώς νέο μέρος της οθόνης, το οποίο όταν δεν χρησιμοποιείται, εισέρχεται πάλι στη συσκευή. Η συσκευή μετατρέπεται δηλαδή σε μια μεγάλη με οθόνη 7.8 ίντσες και ένα adaptive UI με διάφορες βελτιώσεις ως προς το software, όπως split screen και multi tasking.

Το δεύτερο concept από την TCL έχει σχεδιαστεί για να κλείσει προσωρινά το κενό που υπάρχει μεταξύ των παραδοσιακών smartphones και των μικρότερων tablets, όπως το 10.2 ιντσών iPad προσφέροντας στους χρήστες τα πλεονεκτήματα και των δυο κόσμων. Το μοναδικό αυτό design καθίσταται εφικτό, ενσωματώνοντας τις τεχνολογίες μεντεσέ, Dragonhinge και ButterflyHinge.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα σύντομο βίντεο από το πως ανοίγει και κλείνει η συσκευή, το οποίο καταγράψαμε στην κλειστή παρουσίαση που έγινε για επιλεγμένα μέσα. Φυσικά το Techmaniacs ήταν εκεί.

Πηγή