Γενικά Παράξενα

Τελικά πόσα χρόνια μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος; – Τι απαντούν οι επιστήμονες;

Παράξενα


Πόσα χρόνια μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος; Υπάρχει ταβάνι στη διάρκεια ζωή; Και αν ναι, ποιο είναι αυτό;

Τα παραπάνω ερωτήματα απασχόλησαν επιστήμονες στην Ολλανδία οι οποίοι τελικά αποφάσισαν να ερευνήσουν το ζήτημα και να δώσουν απαντήσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνά στατιστικολόγων στα πανεπιστήμια Erasmus του Τίλμπουργκ και του Ρότερνταμ που συγκέντρωσαν στοιχεία για τους θανάτους 75.000 ανθρώπου τα τελευταία 30 χρόνια στην χώρα, ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τα 100 χρόνια ζωής ακόμα και κατά 15 έτη.

Ειδικότερα, η έρευνα διαπίστωσε ότι η μέγιστη διάρκεια ζωής για τις γυναίκες είναι τα 115,7 έτη και για τους άντρες τα 114,1 έτη.

Ο καθηγητής Τζον Άινμαλ, ένας από τους τρεις επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα σε δηλώσεις του τόνισε: «Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, αλλά οι γηραιότεροι ανάμεσά μας δεν γέρασαν περισσότερο κατά τα τελευταία 30 χρόνια.

Σίγουρα υπάρχει κάποιου είδους φραγμός εδώ. Βεβαίως ο μέσος όρος το προσδόκιμου ζωής έχει αυξηθεί». Όπως επισήμανε ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που φθάνουν τα 95 χρόνια στην Ολλανδία έχει σχεδόν τριπλασιαστεί. «Παρ’ όλα αυτά, το μέγιστο όριο καθ’ εαυτό δεν έχει διαφοροποιηθεί», σχολίασε.

Ωστόσο αυτό που αξίζει να ξεκαθαριστεί είναι ότι το προσδόκιμο ζωής διαφοροποιείται από τη διάρκεια ζωής.

Τα τελευταία ευρήματα σχετίζονται με μία μελέτη η οποία διεξήχθη στην Αμερική στην οποία οι ερευνητές προσδιόρισαν το ανώτατο όριο που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος στα 90 του και διαπίστωσαν ότι ήταν απίθανο να αυξηθούν ποτέ πέρα από τα 115 έτη.

Ωστόσο υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπως η Γαλλίδα Ζαν Λουίζ Καλμέν η οποία γεννήθηκε το 1875 και πέθανε το 1997, έζησε δηλαδή 122 χρόνια.


Αφήστε ένα σχόλιο