Γενικά Παράξενα

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ! Έσπασε το θερμόμετρο; Πως να αντιδράσετε!

Παράξενα







thermometer





Πόσες φορές έχετε σκεφτεί τι μπορεί να γίνει εάν σπάσει ένα γυάλινο θερμόμετρο το οποίο περιέχει υδράργυρο;

Μπορεί κιόλας να σας έχει συμβεί και απλά να σκουπίσατε και να πετάξατε στα σκουπίδια τον υδράργυρο.

Το να σπάσει όμως και να χυθεί ο υδράργυρος δεν είναι και το πιο απλό πράγμα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα υγείας!

ο υδράργυρος, είναι το πιο επιβλαβές βαρύ μέταλλο, η κατάποση, ή ακόμα χειρότερα, η εισπνοή του οποίου δύναται να επιφέρει από πρόσκαιρες παρενέργειες (πονοκέφαλο, απώλεια συνείδησης κ.λ.π.) έως μόνιμες καρδιαγγειακές και νεφρικές βλάβες. Ακόμα-ακόμα, μπορεί να δημιουργήσει χρωμοσωματικές ανωμαλίες που οδηγούν σε μογγολισμό.

Παρόλο που η χρήση του γυάλινου θερμόμετρου με τον υδράργυρο, απαγορεύθηκε από την 1/1/2011 με οδηγία της Ε.Ε., σίγουρα κάποιοι ακόμα έχουν και το χρησιμοποιούν.

Για αυτό λοιπόν δείτε τα εξίσου απλά, αλλά σωτήρια βήματα που πρέπει να κάνετε όταν και αν σας σπάσει το γυάλινο θερμόμετρο.

1. Ανοίγουμε τα παράθυρα, για να αερίζεται καλά ο χώρος
2. Απομακρύνουμε οποιαδήποτε μορφή ζωής υπάρχει στο χώρο.
3. Φοράμε τα γάντια μας απαραιτήτως.
4. Με ένα κομμάτι χαρτί συγκεντρώνουμε τα σώματα του υδραργύρου, τα οποία λόγω σχήματος και βάρους εκτοξεύονται μακριά. Προς θεού, δε χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα ή σκουπάκια!
5. Τα βάζουμε σε πλαστικές σακούλες που τις κλείνουμε όσο πιο ερμητικά γίνεται και τα βγάζουμε στο μπαλκόνι η στην αυλή.
6. Τα απορρίπτουμε, όχι φυσικά στα σκουπίδια, αλλά σε σταθμούς συγκέντρωσης τοξικών αποβλήτων. Οι περισσότεροι δήμοι έχουν τέτοιους πλέον.
7. Προμηθευόμαστε από το φαρμακείο ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο.

 

crashonline.gr