Γενικά Παράξενα

Θες να είσαι ΑΔΥΝΑΤΗ και ΥΓΙΗΣ; ΙΔΟΥ το κόλπο!

Παράξεναdiet

Μια έρευνα από το King’s College στο Λονδίνο έδειξε, ότι η σοκολάτα και το κόκκινο κρασί μπορούν να μας βοηθήσουν να μείνουμε σε φόρμα και να είμαστε υγιείς.

Το κλειδί της επιτυχίας δεν είναι η παραδοσιακή καταμέτρηση θερμίδων, αλλά τα εκατομμύρια των βακτηρίων που ζουν στον γαστρεντερικό μας σωλήνα και τρέφονται με τα ίδια πράγματα που κάνουμε. Μερικά βακτήρια μας βοηθούν να χωνέψουμε το φαγητό και να μεταβολίσουμε χρήσιμες βιταμίνες και μέταλλα, ενώ άλλα μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην λειτουργία του στομάχου. Κατά συνέπεια πρέπει να βοηθήσουμε τα χρήσιμα βακτήρια να ευημερήσουν, τρώγοντας υγιεινά φαγητά, σύμφωνα με τη DailyMail.

Τα τρόφιμα που τους αρέσουν είναι το τυρί, άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηρούς καρπούς και φυτικά έλαια. Απεχθάνονται το λίπος και τη ζάχαρη. Στα καλά βακτήρια αρέσει το κρασί και η σοκολάτα.

Όλα αυτά τα διαφορετικά είδη τροφίμων περιέχουν πράγματα που ονομάζονται πολυφαινόλες και βοηθούν στην προστασία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Όσο περισσότερες πολυφαινόλες καταναλώνουμε, τόσο ευκολότερα μεταβολίζει ο οργανισμός μας τις βιταμίνες και τα μικρο-στοιχεία. Έτσι, μπορούμε να είμαστε σε φόρμα χωρίς εξαντλητικές δίαιτες.

 

Ο Tim Spector

Ο Tim Spector, επικεφαλής της έρευνας, παρακολουθούσε δυο δίδυμα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα: ο ένας από αυτούς πολεμούσε με το αυξημένο βάρος του για πολλά χρόνια και ο άλλος ήταν σε άριστη φόρμα, χωρίς να κάνει κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια για να το πετύχει. Ο Spector πιστεύει, ότι η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι στην εντερική μικροχλωρίδα τους, όπως αναφέρει το tilestwra.

Γενικά, να τρώτε περισσότερο τυρί, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς και λιγότερο πρόχειρο φαγητό. Επιπλέον, μπορείτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με λίγη σοκολάτα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Τώρα, το εγκρίνουν και οι επιστήμονες!

kontranews.gr


Αφήστε ένα σχόλιο