Γενικά Ελλάδα

ΘΡΗΝΟΣ! ΝΕΚΡΟΣ ο Χρ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ

Ελλάδα


Τα ακριβή αίτια του θανάτου του 41χρονου δύτη Χρίστου Ελευθεριάδη από τη Λευκωσία αναμένεται να εξακριβωθούν αύριο στις 09:00 το πρωί, με την διενέργεια της νενομισμένης νεκροψίας επί της σορού του.
Ο άτυχος δύτης, ιδιοκτήτης καταστήματος στον Στρόβολο Λευκωσίας και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, εντοπίστηκε νεκρός από εθελοντές δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση ανεύρεσής του και ακολούθως μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο του Λατσιού.

Αναμένεται να ακολουθήσει η μεταφορά της σορού του στο Νεκροτομείο του ΓΝ Πάφου για την διενέργεια της νεκροτομής, αύριο Δευτέρα.

Ο 41χρονος είχε μεταβεί για ψάρεμα με φιλικό του πρόσωπο στην θαλάσσια περιοχή του Ακάμα πλησίον της περιοχής Κάβο Αρναούτη. Όταν καθυστέρησε να αναδυθεί από τη θάλασσα, φίλος του που είχε μεταβεί μαζί του στη περιοχή για ψάρεμα ανέφερε στην Αστυνομία την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στις 12.30 μμ το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία για αγνοούμενο δύτη στη θαλάσσια περιοχή του Ακάμα, πλησίον της περιοχής Κάβο Αρναούτι.

Προστίθεται ότι το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή δύο πλωτά σκάφη και δύτες της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, καθώς και ελικόπτερο της 460ΜΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας με νοσηλευτή του Υπουργείου Υγείας.

«Δυστυχώς, ο αγνοούμενος δύτης, μετά από εξονυχιστικές έρευνες, ανασύρθηκε νεκρός από το βυθό από εθελοντές δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση» αναφέρεται.

Με αφορμή το νέο, άτυχο περιστατικό το ΚΣΕΔ καλεί για άλλη μια φορά τους ερασιτέχνες δύτες να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα και να καταδύονται, τουλάχιστον, ανά ζεύγη.


Αφήστε ένα σχόλιο