Γενικά Ελλάδα

Θρήνος! ΝΕΚΡΟΣ βρέθηκε πασίγνωστος πολιτικός! (PHOTO)

Ελλάδα


Νεκρός μέσα σε κανάλι στο ανατολικό Βέλγιο βρέθηκε ο Ρομπέρ Στιβέρ, ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς της χώρας και πρώην αρχηγός του Φλαμανδικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο 60χρονος πολιτικός βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε η απόφαση της εισαγγελίας να τον δικάσει για βιασμό.

Υπήρξε και προστατευόμενος του Βίλι Κλάες, του πρώην υπουργού Εξωτερικών που διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ για ένα χρόνο προτού παραιτηθεί το 1995 εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς

Το άψυχο σώμα του Στιβέρ ανασύρθηκε από το κανάλι της πόλης Άσσελτ νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και αφού στην περιοχή είχε εντοπιστεί και το ποδήλατό του. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως πρόκειται για αυτοκτονία.

 

Ο Στιβέρ υπήρξε επί σειρά ετών ιδιοκτήτης μπαρ, διετέλεσε δήμαρχος και μέχρι το 2009 περιφερειακός κυβερνήτης.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες για βιασμό. Γυναίκα τον είχε κατηγορήσει πριν από δυο χρόνια ότι την είχε βιάσει το 2010, μετά από γνωριμία τους στα παρασκήνια μίας τηλεοπτικής εκπομπής.

Η αστυνομία ερευνούσε την υπόθεση και χθες οι εισαγγελείς στις Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι ένας δικαστής διέταξε την παραπομπή του σε δίκη για βιασμό.

Ο Έλιο Ντι Ρούπο, ο ηγέτης του γαλλόφωνου Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο οποίος μέχρι πέρυσι ήταν πρωθυπουργός της χώρας, δήλωσε “σοκαρισμένος” από τον θάνατο του Στιβέρ και κάλεσε τις αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση.

Πηγή: newsit.gr

Πηγή:

press-news.gr