Γενικά Παράξενα

Τι μπορείς να φτιάξεις με λίγες σκελίδες σκόρδο και καταπολεμά κρύωμα, γρίπη και άλλους ιούς

Παράξενα







skordo





Ξεχάστε τα χάπια και τα σιρόπια. Μία σούπα που βασίζεται στο σκόρδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και το λεμόνι θα καταστρέψει κάθε ίχνος κρυώματος και γρίπης.

Το σκόρδο έχει απίστευτες ιδιότητες ενάντια σε ιούς, χάρη στη χημική ουσία που περιέχει, την αλλισίνη.

Συνταγή Θεραπευτικής Σκορδόσουπας για 4 άτομα

26 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1/2 φλιτζάνι φρέκσο τζίντζερ

2 1/4 φλυτζάνια κρεμμύδια σε φέτες

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

26 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες

1/2 φλυτζάνι γάλα καρύδας

3 1/2 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
4 λεμόνια

 

IMG_0904

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180. Βάζετε τις 26 σκελίδες σε ένα πυρέξ, προσθέτετε 2 κουταλιές λάδι και αλάτι και αφού το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο, τα βάζετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 45 λεπτά δηλαδή. Αφαιρέστε τις φλούδες και βάλτε τα σκόρδα σε ένα μπολ.

Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα κρεμμύδια και το θυμάρι, το τζίντζερ και το πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα, δηλαδή για περίπου 6 λεπτά. Ρίξτε τα ψημένα και τα ωμά σκόρδα και μαγειρέψτε για τρία λεπτά. Ρίχνετε το ζωμό και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, για περίπου 20 λεπτά. Σταδιακά το μεταφέρετε στο μπλέντερ και το χτυπάτε μέχρι να γίνει λείο, το βάζετε και πάλι στην κατσαρόλα και το ανακατεύετε, ρίχνοντας το γάλα καρύδας. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι καθώς και μισό λεμόνι σε κάθε πιάτο.

 

 

athensmagazine.gr