Γενικά Ελλάδα

To τελευταίο αντίο: Τα δάκρυα της ΝΤΟΡΑΣ – ΛΥΓΙΣΕ ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Ελλάδα


Το τελευταίο αντίο σε έναν άνθρωπο που έζησε όλη τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Στον τελευταίο από τους μεγάλους πολιτικούς που γνώρισε η χώρα….
Στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έναν πολιτικό που τον λάτρεψαν πολλοί και τον μίσησαν… άλλοι τόσοι αλλά τώρα που έφυγε από τη ζωή, οι περισσότεροι τον θυμούνται για τις πράξεις του και τις απόψεις του, που στήριζε μέχρι την τελευταία του πνοή.

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα πριν από την εξόδιο ακολουθία. Η κηδεία του, που μετά από αίτημα της οικογένειας δεν θα γίνει δημοσία δαπάνη, θα γίνει στη Μητρόπολη και στη συνέχεια με C-130 θα μεταφερθεί στα Χανιά, όπου θα γίνει αγρυπνία και αύριο Πέμπτη θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα.

10:16  Γειά σου παντέρμη Κρήτη
Από νωρίς το πρωί, νεαροί, μέλη συλλόγων Κρητών από όλη την Αττική, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, βρίσκονται στη Μητρόπολη για να τιμήσουν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βράδυ της Τετάρτης, στην Κρήτη, τη σορό θα υποδεχθεί ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, μέλη του οποίου στο παρελθόν είχαν μεταφέρει τις σορούς των δύο Βενιζέλων.

Θα ακολουθήσει αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα.