Γενικά Ελλάδα

ΤΩΡΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ- ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ…

Ελλάδα


Κόπηκε η ανάσα στη κυριολεξία σε όλους όσους έτυχε να δουν το τρομακτικό συμβάν.

ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Μια νέα αιματηρή ομοφοβική επίθεση σημειώθηκε πριν λίγη ώρα, στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης στην Αθήνα.

Άγνωστος πυροβόλησε στα πόδια, τους μηρούς και τα γεννητικ@ όργανα τρανς γυναίκα που αντέδρασε όταν της απηύθυνε το λόγο με προσβλητικό τρόπο.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, στην περιοχή κοντά στο Σταθμό Λαρίσης κοντά στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και πλησίον των γραφείων της Χρυσής Αυγής, άγνωστος εύσωμος άντρας ηλικίας 35-40 ετών όταν αντιλήφθηκε ότι είχε μπροστά του τρανς γυναίκα, την εξύβρισε αποκαλώντας τη »τραβέλι».

Τότε εκείνη, του ανταπάντησε υπερασπιζόμενη την αξιοπρέπειά της, και στη συνέχεια χωρίς να καταλάβει πώς καθώς όλα έγιναν πολύ γρήγορα, την πυροβόλησε στα πόδια, στους μηρούς και κοντά στα γεννητικ@ όργανα, πιθανότατα με κυνηγετικό όπλο.»

Η τρανς γυναίκα έφτασε τρομοκρατημένη και αιμόφυρτη στην είσοδο της Τροχαίας όπου γυναίκα αξιωματικός της Τροχαίας προσπάθησε να τη συνεφέρει, της προσέφερε νερό και τις πρώτες βοήθειες και αμέσως κάλεσε το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της τρανς γυναίκας, η συμπεριφορά των αστυνομικών της Τροχαίας υπήρξε υποδειγματική.

»Μεταφέρθηκε σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας στη χειρουργική κλινική όπου της καθάρισαν και αφαίρεσαν τα θραύσματα από τα σκάγια και νοσηλεύεται.

Όπως ενημερώθηκαν εκπρόσωποι του ΣΥΔ που έσπευσαν στο νοσοκομείο αφού πληροφορήθηκαν την επίθεση, θα νοσηλευτεί όσο χρειαστεί, θα γίνουν επαναληπτικές εξετάσεις καθώς και αξονική τομογραφία, για να διαπιστωθεί αν έχουν αφαιρεθεί τα θραύσματα πλήρως. Παράλληλα, η τρανς γυναίκα έδωσε κατάθεση σε αστυνομικό και πλήρη καταγραφή της επίθεσης.»

Το Σωματείο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσης κατά τρανς ατόμων, και ξεκαθαρίζει ότι θα αναλάβει όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες για τη καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους με έδαφος τη ταυτότητα φύλου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν λίγες εβδομάδες είχε σημειωθεί επίθεση κατά τρανς γυναίκας και του φίλου της που την υπερασπίστηκε σε μπαρ στην Εύβοια… escapemedia.gr

Πηγή:

vip-news.gr


Αφήστε ένα σχόλιο