Γενικά Ελλάδα

Τώρα ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ με βόμβες τα μαχητικά | Μεγάλη ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στις Ένοπλες Δυνάμεις…

Ελλάδατωρα φωτο

Τώρα ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ με βόμβες τα μαχητικά | Μεγάλη ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στις Ένοπλες Δυνάμεις…

Σε πυρετό κινητοποιήσεων βρίσκονται οι Εν. Δυναμείς…

Για ΠΡΩΤΗ φορά πύραυλοι cruise SCALP-EG φορτώθηκαν μέσα στη νύχτα σε Mirage 2000-5Mk2.

Φωτογραφία-σοκ από την ΠΑ εν μέσω φρενίτιδας τουρκικών προκλήσεων

του Πέτρου Αναστασίου

Σε ένα ιδιότυπο «ψυχρό πόλεμο» εισέρχονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις με την ελληνική πλευρά να προβαίνει πριν λίγο σε μία κίνηση που δεν έχει προηγούμενο.

Η Πολεμική Αεροπορία «διέρρευσε» μια φωτογραφία που περικλείει μια πεντακάθαρη προειδοποίηση προς την Άγκυρα για το τι θα μπορούσε να σημαίνει για την Τουρκία μια «θερμή» κλιμάκωση στο Αιγαίο.

Όπως θα δείτε πιο κάτω, ένα Mirage 2000-5Mk2 έμφορτο με υποστρατηγικό πύραυλο cruise SCALP-EG, ένα όπλο για το οποίο-ακόμα-δεν έχει καμία απάντηση η τουρκική αεράμυνα.

Και δεν θα έχει απάντηση μέχρι την επιχειρησιακή ένταξη ικανοποιητικού αριθμού της νέας σειράς αντιαεροπορικών μικρού βεληνεκούς SHORADS.

Η κίνηση είναι ερμηνεύεται ως «ιδιαίτερα προχωρημένη» από την ΠΑ, καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα φωτογραφία με πύραυλο cruise SCALP-EG αναρτημένο σε Mirage 2000-5Mk2 και μάλιστα σε συγκεκριμένη επιχειρησιακή διαμόρφωση.

Ακόμα και στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ του τότε διευθυντή του περιοδικού Τάσου Γκουριώτη που πέταξε σε εικονική αποστολή εκτόξευσης βλήματος cruise SCALP-EG με μαχητικά αεροσκάφη MIrage 2000-5Mk2 της 331 Μοίρας από την Τανάγρα, στο αεροσκάφος με το οποίο έγινε η πτήση, είχε φορτωθεί ομοίωμα του βλήματος.

Επίσης και οι πιλότοι της ΠΑ ασκούνται με ομοιώματα του βλήματος σε πτήσεις εξομοίωσης. Ποτέ όμως με πραγματικά βλήματα.

888881

ΚΛΕΙΝΟΥΝ τα ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ και φορτώνονται ΝΑΡΚΕΣ τα ελληνικά πλοία…

Επίσης έτοιμο να απαντήσει, είναι και το Πολεμικό μας Ναυτικό αν οι προκλήσεις των Τούρκων δεν σταματήσουν. Τα αρματαγωγά είναι πανέτοιμα να φορτώσουν νάρκες και να απαντήσουν αν κριθεί σκόπιμο.

Η νάρκες τοποθετούνται από ειδικά πλοία που ονομάζονται ναρκοθέτιδες και έχουν ειδικές γραμμές στις οποίες στοιβάζονται οι νάρκες.

armatΟι νάρκες τύπου ΜΚ-6 τις οποίες κατέχουμε είναι ναι μεν παλιά τεχνολογίας όμως μπορούν να βυθίσουν ακόμα και πλοίο μεγέθους φρεγάτας. Έχουν βάρος 600 κιλά με εκρηκτικά 140 κιλά ΤΝΤ ενώ η διάμετρος τους είναι 8 εκατοστά…


Αφήστε ένα σχόλιο