Γενικά Ελλάδα

Τώρα «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» στο ελληνικό Πεντάγωνο !! ΔΥΣΤΥΧΩΣ η Τουρκία ΚΑΤΑΦΕΡΕ αυτό που ήθελε…

Ελλάδα


«Συναγερμός» έχει σημάνει στο…

υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τις κινήσεις της Τουρκίας που, πλέον, εξοπλίζεται με μαχητικά νέας γενιάς, δημιουργώντας νέο συσχετισμό δυνάμεων στο Αιγαίο.

Μεγάλη ανατροπή δυνάμεων από την Τουρκία.

Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα η Τουρκία αποφάσισε να προμηθευτεί επιπλέον 24 μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς, τύπου F-35.

Στόχος της Τουρκίας είναι η προμήθεια συνολικά 100 και πλέον F-35, με σκοπό την αντικατάσταση του στόλου των F-4 και F-16, ενώ παράλληλα ως συμπαραγωγός χώρα φιλοδοξεί έως το 2023 να αναπτύξει ένα αμιγώς τουρκικό μαχητικό.

 Το σχέδιο του Ερντογάν είναι ξεκάθαρο πλέον και προβλέπει την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, που θα καταστήσει τη χώρα αυτάρκη σε εξοπλισμούς μέχρι το 2023.

Οι εξελίξεις αυτές βρέθηκαν στο επίκεντρο χθες, Τρίτη (22/11/2016) στο ελληνικό Πεντάγωνο, κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκεί ο αρχηγός της ΝΔ ενημερώθηκε για τα εξοπλιστικά προγράμματα και για την ανάγκη αναβάθμισης της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσα από τον εκσυγχρονισμό των F-16 και την προοπτική αγοράς νέου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς, λόγω του υπερεξοπλισμού της Τουρκίας.

Την ενημέρωση έκαναν οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, ενώ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης περιέγραψαν μια προβληματική κατάσταση, αναφέροντας ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη» να αναβαθμιστούν τα μαχητικά F-16 που ενισχύουν το οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας, με φόντο το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Ερντογάν.

f-35-cf84cebfcf85cf81cebaceafceb1Να σημειωθεί ότι ο αρχηγός ΓΕΑ ανέφερε ότι για την αναβάθμιση των F-16 απαιτούνται συνολικά 1,9 δισ. ευρώ…

Πηγή:

vip-news.gr


Αφήστε ένα σχόλιο