Γενικά Ελλάδα

Τώρα ΜΗΝΥΜΑ-SOΚ Τραμπ σε Τσίπρα: «Αλέξη ως εδώ…Τελείωσες…»

Ελλάδατραμπ

Ηχηρό μήνυμα Τραμπ στον έλληνα πρωθυπουργό…

Οι πρώτες κινήσεις του προέδρου των ΗΠΑ, παγώνουν την ελληνική διπλωματία.

Στην πολιτική δεν είναι ανάγκη να στείλεις γραπτό μήνυμα για να προειδοποιήσεις κάποιον. Αρκεί μια κίνηση στρατηγικού ελιγμού.

Η ελληνική προσπάθεια απαξίωσης της νίκης Τραμπ, δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες.

Ο κ. Τσίπρας θα πληρώσει ακριβά, μόνο που δυστυχώς μαζί του θα την «πληρώσει» και η χώρα.

 

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ φρόντισε να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Ταγίπ Ερντογάν και τούτο δείχνει ότι οι Τούρκοι έσπευσαν αμέσως, να τον αγκαλιάσουν σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση που εξέδωσε μια τυπική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας συνεχάρη τον κ. Τραμπ για την εκλογική νίκη και του ευχήθηκε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, ενώ οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για την κατάσταση στη Μεσόγειο αλλά και στη Μέση Ανατολή.

 

Το τηλεφώνημα αυτό είναι σαφές μήνυμα του νέου αμερικανού προέδρου προς την ελληνική πλευρά που εξακολουθεί να κάνει το ένα λάθος πάνω στο άλλο.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του έκαναν τα ίδια ακριβώς επικοινωνιακά λάθη και στις σχέσεις με τη Ρωσία και τον Πρόεδρο Πούτιν, αφού άλλα έλεγαν μπροστά του κι άλλα έκαναν από πίσω του.

 

Σύμφωνα με πηγές της Τουρκικής Προεδρίας στην τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, οι κύριοι Ερντογάν και Τραμπ, παράλληλα με την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, τόνισαν και την αποφασιστικότητά τους για συνεργασία πρωτίστως στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας αλλά και σε διεθνή θέματα της περιοχής.

Τελευταία και «καταϊδρωμένη» ήταν η συγχαρητήρια επιστολή του Αλ. Τσίπρα στον Ντ. Τραμπ. Πολύ πιθανό βέβαια, να περίμενε εντολή της Μέρκελ για να προβεί στην κίνηση αυτή.

 

Εξάλλου ο Τσίπρας εδώ στην Ελλάδα, έχει πολύ πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί, όπως αυτό του ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες και δεν προλαβαίνει να κάνει διπλωματία…


Αφήστε ένα σχόλιο