Γενικά Ελλάδα

Τώρα ΡΗΤΗ εντολή Ομπάμα σε Μέρκελ: «Κούρεψε ΑΜΕΣΩΣ το ελληνικό χρέος»

ΕλλάδαΤώρα ΡΗΤΗ εντολή Ομπάμα σε Μέρκελ: «Κούρεψε ΑΜΕΣΩΣ το ελληνικό χρέος»

Ραγδαίες και άκρως σοβαρές πολιτικές εξελίξεις…

Ξαφνικό ταξίδι «ΑΣΤΡΑΠΗ» του Ομπάμα στην ελλάδα

Είναι γνωστές εδώ και καιρό οι θέσεις της Ουάσιγκτον για το θέμα του ελληνικού χρέους

Η πρόσφατη τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και πολέμιου της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αλλά και η επιμονή του για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, Β.Σόιμπλε, έχουν ανησυχήσει έντονα τις ΗΠΑ, οι οποίες φοβούνται μείζονα διατάραξη των γεωπολιτικών ισορροπιών στην Ελλάδα και σπεύδουν να προλάβουν καταστάσεις.

Στην Ελλάδα θα βρεθεί εκτάκτως, στις 14 και 15 Νοεμβρίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε αργά το μεσημέρι της Τρίτης (18/10/2016) ο ραδιοσταθμός «REAL FM».

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το «καυτό» θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα των επαφών του Αμερικανού προέδρου με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, καθώς, όπως εκτιμάται, ο κ. Ομπάμα επιθυμεί να υπάρξει άμεση λύση στο ζήτημα.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του REAL FM, ο κ. Ομπάμα θα έχει επαφές πριν το ταξίδι του στην Αθήνα και με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κάνοντας μια ενδιάμεση στάση στο Βερολίνο για να της μεταδώσει την επιθυμία του.

 

Να σημειώσουμε εδώ, ότι τις πληροφορίες που σας μεταφέρουμε για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, δεν τις έχει επιβεβαιώσει -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- το Μέγαρο Μαξίμου.

9966Σοβαρή και άκρως ραγδαία, η εξέλιξη των γεγονότων…