Γενικά Ελλάδα

Τραυματίας τροχαίου περίμενε 40 λεπτά το ασθενοφόρο….

Ελλάδα3

Ήταν 17.30 το απόγευμα όταν μια μηχανή μεγάλου κυβισμού που κινούταν στο ρεύμα εξόδου της πόλης λίγο μετά τα φανάρια της Λαγκαδούλας, προσπάθησε να προσπεράσει -ο δρόμος έχει διπλή διαγράμμιση- προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Ξαφνικά, ο οδηγός της μοτοκυκλέτας έχασε τον έλεγχό της, ίσως και λόγω της φρεσκοβαμμένης διαγράμμησης στη μέση του δρόμου όπως ανέφεραν άνθρωποι που είδαν να πέφτει στην άσφαλτο και να σύρεται για τουλάχιστον 20 μέτρα.

Περαστικοί μόλις κατάλαβαν τι είχε γίνει, ειδοποίησαν την Τροχαία, άνδρες της οποίας άμεσα καταφθάνοντας στο σημείο ειδοποίησαν με τη σειρά τους το Κέντρο υγείας για να πάει ασθενοφόρο να παραλάβει τον τραυματία.

Όμως για την κακιά την τύχη το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει το κέντρο υγείας βρισκόταν σε διακομιδή άλλου περιστατικού, λίγα λεπτά νωρίτερα, στην Πάτρα.

Έτσι ο τραυματίας οδηγός της μηχανής, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του και για κρεβάτι του ένα τσιμεντένιο τοιχίο διπλανού σπιτιού, περίμενε υπομονετικά το ασθενοφόρο το οποίο επέστρεψε από την διακομιδή του πρώτου συμβάντος 40 λεπτά αργότερα, δίχως ωστόσο να έχει λάβει σήμα για το ανωτέρω περιστατικό.

Δηλαδή, ένα ασθενοφόρο, καλύπτει τις ανάγκες ενός δήμου 28.000 κατοίκων…