Γενικά Ελλάδα

Τρόμος στο Πανελλήνιο: «Σεισμός 7 Ρίχτερ στη χώρα!» Σοκάρουν οι επιστήμονες!

Ελλάδα1

Χορεύει η γη στο Κιλκίς μετά τον χθεσινό σεισμό. Ο σεισμός χθες το μεσημέρι που έγινε αισθητός τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην ευρύτερη περιοχή, δεν ήταν ο μόνος. Ακολούθησαν άλλες 10 μικρότερες δονήσεις. Στις 07:40 σήμερα το πρωί, και με μέγεθος 3,5 Ρίχτερ ήταν η μεγαλύτερη από τη σειρά των δονήσεων ύστερα από το 4,5 που “έδωσε” χθες η περιοχή.

Τα μεγέθη που καταγράφηκαν, βάσει το μετρήσεων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας δεν είναι ανησυχητικά, ο τελευταίος μάλιστα, στις 10:02, είχε μέγεθος μόλις 1,8 Ρίχτερ. Ωστόσο δεν είναι τα μεγέθη, αλλά το πλήθος των σεισμών στην περιοχή που έχει κάνει τους σεισμολόγους να στρέψουν το βλέμμα τους στο Κιλκίς και στην ευρύτερη περιοχή.

«Σεισμός 7 Ρίχτερ»

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς ήταν απκαλυπτικός για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα. Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο κ. Γκανάς λέει μεταξύ άλλων ότι ναι μεν οι σεισμοί δεν προβλέπονται αλλά «πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι για έναν μεγάλο σεισμό. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ανα πάσα στιγμή μπορεί να γίνει ένας μεγάλος σεισμός, ακόμη και 7 ρίχτερ, και να δημιουργήσει προβλήματα».


Αφήστε ένα σχόλιο