Γενικά Ελλάδα

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ τα ΕΦΑΠΑΞ- Ποιοι ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ να τα χάσουν!

Ελλάδαefapax

Λεπίδα στην τσέπη τους γίνεται η ελπίδα για καλύτερες ημέρες που αναζήτησαν οι Απόστρατοι τωνΕνόπλων Δυνάμεων.

Μεγάλη αναμονή που γονατίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς για να πάρουν τα λεφτά τους και επιτόκια που εκτινάσσονται για όσους πάνω στην απελπισία τους ζητούν προκαταβολή από το εφάπαξ τους, από τα λεφτά τους, για να καλύψουν τρύπες στην ζωή την δική τους, των παιδιών, των αδερφών τους….στην χώρα των capital controls και της καλπάζουσας ανεργίας.

Από τον Ειδικό Λογαριασμό Ταμείου Αλληλοβοηθείας Ναυτικού ( Ε.Λ.Ο.Α.Ν ) ανακοινώθηκε ότι σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Διοικούσας Επιτροπής του εγκρίθηκαν συμπληρωματικά εφάπαξ βοηθήματα μετόχων που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν.4307/2014 και οι οποίοι είχαν υποβάλλει αρχική αίτηση καταβολής εφάπαξ βοηθήματος από την…. 01-09-2013 εως και 31-10-2013 λόγω αποστρατείας.

Γνώστες της καταστάσης όπως έχει διαμορφωθεί εσχάτως έλεγαν στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» πως πρόκειται για τα εφάπαξ που είχαν «παγώσει» στα τέλη του 2014 όταν η χώρα είχε μπεί σε αστάθεια και που θα μπορούσαν να πληρωθούν τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα αν η οικονομία δεν είχε ξανακάνει βουτιά.

Την ίδια ώρα πάντως που η οικονομία είναι σε ελεύθερη πτώση το ΜΤΝ εκτινάσει τα επιτόκια για όσους ζητούν προκαταβολή των χρημάτων τους. Το επιτόκιο των προκαταβολών έναντι του εφάπαξ βοηθήματος για το Bʼ εξάμηνο 2015 ειχε καθορισθεί όπως είναι γνωστό σε 2,66%.και πλέον εκτοξεύεται στα 3,09%. Και μη χειρότερα…

Κώστας Αττίας

paraskhnio.gr


Αφήστε ένα σχόλιο