Γενικά Ελλάδα

Βγάζεις πάνω από 1200 ευρώ το μήνα; ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ θα στα πάρουν οι φόροι!

Ελλάδαtsakalwtos

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με την ελληνική κυβέρνηση να καταθέτει νέα πρόταση για το φορολογικό, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τις πιέσεις που ασκούνται- κυρίως από το ΔΝΤ- να φορολογηθούν για πρώτη φορά και τα πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η φορολόγηση αυτή, για την οποία εμμένει το ΔΝΤ, ζητείται να γίνει είτε με μείωση του αφορολόγητου της φορολογικής κλίμακας είτε με μείωση του αφορολόγητου της έκτακτης εισφοράς.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος με εισόδημα 9.550 ευρώ, σήμερα καλύπτεται από το αφορολόγητο, με βάση την ελληνική πρόταση που προβλέπει αύξηση του συντελεστή από το 22% στο 22,5% θα πληρώσει φόρο 49 ευρώ, ενώ αν περάσει η πρόταση των δανειστών θα κληθεί να καταβάλει 501 ευρώ.

Προκειμένου να ξεπεραστούν αυτές οι πιέσεις, η ελληνική πλευρά έχει χαμηλώσει τον πήχυ των επιβαρύνσεων στις 20.000 ευρώ στοχεύοντας στα μικρομεσαία εισοδήματα.

Η ελληνική πρόταση προβλέπει ότι στα εισοδήματα της τάξης των 20.000 θα εφαρμόζεται συντελεστής 30%.

Αυτό σημαίνει ότι εισόδημα 25.000 ευρώ που σήμερα επιβαρύνεται με φόρο 3.800 ευρώ, αν προκριθεί η ελληνική πρόταση το ποσό αυτό θα αυξηθεί στα 4.300 ευρώ, ενώ με την πρόταση των δανειστών θα ανέλθει στα 3.900 ευρώ.


Αφήστε ένα σχόλιο