Γενικά Ελλάδα

«Βοήθεια, βοήθεια» – Οι δραματικοί διάλογοι μέσα από το αεροπλάνο λίγο πριν την συντριβή!

Ελλάδα







τραγωδια2





Πιλότος άλλου αεροπλάνου που πετούσε εκείνη την ώρα στην περιοχή αποκαλύπτει τους τελευταίους δραματικούς διαλόγους του κυβερνήτη της μοιραίας πτήσης της Σαπεκοένσε με τον Πύργο Ελέγχου.

Σοκαριστικά στοιχεία έρχονται συνεχώς από τη μοιραία πτήση του αεροσκάφους της εταιρίας Lamia που συνετρίβη και οδήγησε στον θάνατο 71 άτομα, μαζί και σχεδόν ολόκληρη την αποστολή της βραζιλιάνικης Σαπεκοένσε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαπεκοένσε

Στο φως έρχονται οι τελευταίες συνομιλίες του πιλότου της μοιραίας πτήσης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πιλότος άλλου αεροσκάφους που πετούσε εκείνη την ώρα στην περιοχή και άκουσε τον διάλογο που έλαβε χώρα με τον Πύργο Ελέγχου πριν τη συντριβή.

Ο πιλότος της Avianca αποκαλύπτει ότι ο κυβερνήτης του αεροπλάνου της Lamia μίλησε με τον Πύργο Ελέγχου, ενημερώνοντας ότι είχε πρόβλημα με τα καύσιμα του αεροπλάνου και ζήτησε την άδεια προσγείωσης. Αυτή όμως δεν του δόθηκε αρχικά καθώς είχε προτεραιότητα άλλο αεροπλάνο της Viva Colombia που είχε εκπέμψει επίσης σήμα κινδύνου.

«Πλησιάζουμε, πλησιάζουμε, έχουμε πρόβλημα με τα καύσιμα», φέρεται να είπε ο πιλότος της μοιραίας πτήσης στον Πύργο Ελέγχου.

Σύμφωνα με τον πιλότο της Avianca όταν το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε άρχιζε να χάνει ύψος, τότε εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Τότε από τον Πύργο ελέγχου δόθηκε η απαραίτητη άδεια με τον κυβερνήτη της Lamia να επισημαίνει ότι είχε διαπιστώσει πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα του αεροσκάφους.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαπεκοένσε

Η συνομιλία με τον Πύργο Ελέγχου ήταν δύσκολη και σύμφωνα με τον πιλότο της πτήσης της Avianca λίγο πριν το αεροπλάνο της Lamia συντριβεί, άκουσε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια.

«Βοήθεια, βοήθεια ζητούσε ο πιλότος κραυγάζοντας ενώ εμείς που τους ακούγαμε από το ράδιο, είχαμε σωπάσει και ξαφνικά δεν μπορούσαμε να ακούσουμε πια τίποτα. Η φωνή της υπαλλήλου έσπασε και εμείς βάλαμε τα κλάματα».






Αφήστε ένα σχόλιο