Γενικά Ελλάδα

ΒΟΜΒΑ: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ Ι.Χ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Επιβεβλημένη αντικατάσταση της εμπρόσθιας ανάρτησης – Δείτε ποιους αφορά

ΕλλάδαΠρόκειται για ένα όχημα το οποίο μονοπωλεί τις πρώτες θέσεις στις πωλήσεις αυτοκινήτων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.Ωστόσο για λόγους αξιοπιστίας η εταιρεία ανακαλεί μέρος των συγκεκριμένων αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στην Ελλάδα για λόγους ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Πρόκειται για πρόγραμμα προληπτικής αντικατάστασης των βάσεων στήριξης εμπρόσθιας ανάρτησης αυτοκινήτων ToyotaYaris.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικής αντικατάστασης των βάσεων στήριξης εμπρόσθιας ανάρτησης αυτοκινήτων TOYOTA, μοντέλο YARIS.

Η προληπτική αντικατάσταση αφορά σε 555 οχήματα, παραγωγής από τις 13 Ιανουαρίου 2015 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2015. Τα συγκεκριμένα οχήματα είναι εφοδιασμένα στους εμπρός τροχούς με αμορτισέρ-γόνατα τα οποία είναι στηριγμένα στο αμάξωμα μέσω βάσεων με ρουλεμάν γονάτου και συγκροτημάτων στήριξης της εμπρόσθιας ανάρτησης.

Σε περίπτωση εφαρμογής υψηλού φορτίου στο γόνατο, για παράδειγμα κατά τη διέλευση από κάποιο μεγάλο σαμαράκι του δρόμου, υπάρχει το ενδεχόμενο πρόκλησης δυσλειτουργίας στο εξάρτημα της βάσης στήριξης με ρουλεμάν. Εάν αυτό συμβεί, ο οδηγός ίσως παρατηρήσει ένα μη φυσιολογικό θόρυβο κατά την οδήγηση σε ανώμαλο οδόστρωμα ή κατά τη περιστροφή του τιμονιού. Εάν το όχημα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, υπάρχει ενδεχόμενο αποκόλλησης του άνω μέρους του αμορτισέρ, µε αποτέλεσμα την απώλεια σταθερότητας του οχήματος, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανό ατύχημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει η σχετική αντικατάσταση των βάσεων στήριξης εμπρόσθιας ανάρτησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πμ έως 05:00 μμ).

ΠΗΓΗ: financialbox.gr