Γενικά Οικονομία

ΒΟΜΒΑ για τη Λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ…

Οικονομίαλαγκαρντ

Αναμένεται σήμερα να αρχίσει η δίκη του πρώην εισαγγελέα και πρώην επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), Ιωάννη Διώτη για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η δίκη θα γίνει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μετά τη δίκη Παπακωνσταντίνου, θεωρείται η δεύτερη μεγάλη δίκη για το σκάνδαλο της λίστας αυτής.  Η κατηγορία που έχει αποδοθεί στον κ. Διώτη είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά στο αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία. Σύμφωνα με το βούλευμα ο Ιωάννης Διώτης δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν 2.062 ονομάτων Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους.

Θυμίζουμε πως ο κος Διώτης υποστηρίζει πως δε μπορούσε να αξιοποιήσει τη Λίστα καθώς ήταν προιόν παράνομο, ισχυρισμό όμως που τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου απέρριψαν με βούλευμά τους.

Εντός της δικαστικής αιθούσης θα βρεθεί για να καταθέσει ως πρώτος μάρτυρας ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Διώτη την επίμαχη περίοδο.