Γενικά Ελλάδα

ΒΟΜΒΑ!Η Γερμανία θα πληρώσει τις πολεμικές ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ…

Ελλάδα


Πρόταση σοκ για τη γερμανική κοινωνία έκανε το κόμμα της Αριστεράς στη Γερμανία το Die Linke. Κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει ως δίκαιες τις ελληνικές απαιτήσεις για αποζημιώσεις πολεμικές, για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και την καλεί να της πληρώσει. Εκτός από τις πολεμικές αποζημιώσεις καλεί τη γερμανική κυβέρνηση να προχωρήσει και αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, που είχε ‘λάβει’ η χώρα μας.

«Πρέπει επιτέλους η γερμανική κυβέρνηση να σταματήσει να αποφεύγει τη συζήτηση και να διαγράφει με μιας δίκαιες διεκδικήσεις «, είπε χαρακτηριστικά ο Nτομινίκ Χάιλιχ, ειδικός για θέματα Ευρώπης του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς.

Φυσικά η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει καθέτως και οριζοντίως τέτοιες σκέψεις ωστόσο ο Κος Χάιλιχ συνεχίζει και λέει «να ακουστούν επιτέλους από το Βερολίνο οι διεκδικήσεις που διατυπώνονται από την ελληνική κυβέρνηση και να ληφθούν σοβαρά υπόψη».

Η Γερμανία «είχε πάντα δυσκολίες»  στην αντιμετώπιση των ναζιστικών εγκλημάτων, όπως χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι έχει ήδη «καθυστερήσει πολύ το να επικρατήσει επιτέλους μια άλλη νοοτροπία, το να βρει το δρόμο της μια ανθρωπιστική νοοτροπία στο πολιτικό Βερολίνο».

πηγή:

press-news.gr


Αφήστε ένα σχόλιο