Γενικά Ελλάδα

Ζουν τραγικά οι άστεγοι στα Ιωάννινα

Ελλάδα39

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τη θλιβερή κατάσταση στην οποία ζουν οι άστεγοι στην πόλη μας. Μια σκληρή πραγματικότητα στα…
Γιάννενα της κρίσης και της ανέχειας, όπου οι άστεγοι συμπολίτες μας αντί να μειώνονται, αυξάνονται, με αποτέλεσμα να τους συναντάμε ακόμη στα κεντρικότερα σημεία! Τους συναντήσαμε στον Μεντρεσέ που βρίσκεται δίπλα από το Βελή Τζαμί (μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων), στο χώρο που επίσημα στεγάζει την Π.Ε.Α.Ε.Α. (Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης). Κοιμούνται σε βρώμικα στρώματα που στηρίζονται σε τσιμεντότουβλα, ενώ προστατεύονται από το τσουχτερό κρύο με κουβέρτες που τους έδωσαν οι γείτονες.

Όλη η περιουσία τους βρίσκεται στις σακκούλες που έχουν δίπλα τους, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως δεν έχουν πετάξει τριγύρω ούτε ένα σκουπιδάκι! Σέβονται το χώρο που τους φιλοξενεί αλλά και την πόλη, πολύ περισσότερο απ’ όσο σέβεται το δράμα τους ο δήμος Ιωαννιτών. Μοιάζουν αβοήθητοι σήμερα στο περιθώριο της κοινωνίας και αντιμετωπίζουν καθημερινά τη σκληρή πραγματικότητα του δρόμου, πασχίζοντας για την επιβίωση υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.