Γενικά Παράξενα

10 Φαγητά που Απαγορεύεται να Καταναλώσετε με άδειο Στομάχι (και 10 που Επιτρέπεται!)

Παράξεναστομαχι

Για τους περισσότερους, το ιδανικό πρωινό περιλαμβάνει καφέ, φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκάλι και γιαούρτι. Όμως ελάχιστοι γνωρίζουν ότι κάποιες τροφές δεν είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό, αν τρώγονται με άδειο στομάχι.

Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να αποφύγετε και να προτιμήσετε τροφές που πρέπει να τρώμε για πρωινό.

Αποφύγετε:

Αρτοποιήματα

10-faghta-pou-apagorevetai-na-katanalosetai-1

Τρόφιμα που περιέχουν μαγιά ερεθίζουν την επένδυση του στομάχου και μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα

Γλυκά

10-faghta-pou-apagorevetai-na-katanalosetai-2

Η κατανάλωση γλυκών ενισχύει τα επίπεδα της ινσουλίνης, που με τη σειρά της επιβαρύνει το πάγκρεας, που μόλις έχει «ξυπνήσει». Μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη.

Γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση

10-faghta-pou-apagorevetai-na-katanalosetai-3

Αν φάτε γιαούρτι με άδειο στομάχι, τότε το υδροχλωρικό οξύ που σχηματίζεται στο στομάχι, σκοτώνει τα βακτήρια γαλακτικού οξέος. Έτσι η κατανάλωση τέτοιων προϊόντων για πρωινό έχει μικρό όφελος για τον οργανισμό.

Αχλάδια

10-faghta-pou-apagorevetai-na-katanalosetai-4

Οι ακατέργαστες φυτικές ίνες που περιέχονται στα αχλάδια μπορούν να τραυματίσουν την ευαίσθητη βλεννώδη μεμβράνη του άδειου στομαχιού.

Ντομάτες

10-faghta-pou-apagorevetai-na-katanalosetai-5

Οι ντομάτες περιέχουν υψηλά επίπεδα δεψικού οξέως που αυξάνει την οξύτητα στο στομάχι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γαστρικά έλκη.

Αγγούρια και άλλα πράσινα λαχανικά

10-faghta-pou-apagorevetai-na-katanalosetai-6

Τα ωμά λαχανικά είναι πλούσιες πηγές αμινοξέων. Ωστόσο, μπορούν να προκαλέσουν καούρα, φούσκωμα και κοιλιακό πόνο, ιδιαίτερα όταν καταναλώνονται σε άδειο στομάχι.

Μπανάνες

10-faghta-pou-apagorevetai-na-katanalosetai-7

Αν φάτε μπανάνες όταν το στομάχι σας είναι άδειο, θα οδηγήσει σε απότομη αύξηση ποσότητας μαγνησίου στο αίμα. Αυτό μπορεί να κάνει κακό στη καρδιά σας.

Μπαχαρικά

10-faghta-pou-apagorevetai-na-katanalosetai-8

Οι καυτερές τροφές μπορούν να προκαλέσουν βλάβη και ερεθισμό στη βλεννογόνο του στομάχου και θα αυξήσει την παραγωγή οξέων στο στομάχι. Αυτό συνεισφέρει σε πολλές κοινές διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

Κρύα αεριούχα αναψυκτικά

10-faghta-pou-apagorevetai-na-katanalosetai-9

Η κατανάλωση κρύων αεριούχων αναψυκτικών το πρωί μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη βλεννογόνο του στομάχου και να μειώσει την προμήθεια αίματος στο στομάχι. Ως αποτέλεσμα, οι τροφές διασπώνται πιο αργά.