Γενικά Πλανήτης

Αφού πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια, η αστυνομία ανακάλυψε επιτέλους τι ανατριχιαστικό συνέβη στο αγνοούμενο 9χρονο κoρίτσι.

Πλανήτης


Μια απροσδόκητη εξέλιξη ανακοινώθηκε για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια εξαφάνισης παιδιού.

Οι επίσημες αρχές λένε ότι ανακαλύφθηκαν οστά από ένα άντρα που μάζευε μανιτάρια σε ένα δάσος της Γερμανίας, που ανήκουν σε ένα 9χρονο κορίτσι που εξαφανίστηκε το 2001.

Η Peggy Knobloch ποτέ δεν επέστρεψε από το σχολείο στις 7 Μαΐου 2001 και η εξαφάνισή της ξεσήκωσε όλη την τοπική κοινωνία. Μάρτυρες δήλωσαν ότι είχαν δει την Peggy σε απόσταση 100 μέτρων από το σπίτι της την μέρα της εξαφάνισης, και οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες έψαχναν το κοντινό δάσος για αρκετές εβδομάδες.

Η έρευνα έφτασε μέχρι την Τουρκία και την Τσέχικη Δημοκρατία, έπειτα από 5.000 πληροφορίες που έλαβε η αστυνομία, που υποδείκνυαν ότι το παιδί είχε εξαφανιστεί.

Αλλά φαίνεται πως η Peggy δολοφονήθηκε ή θάφτηκε 9 μίλια μακριά από το σπίτι της στην Βαυαρία, σύμφωνα με τις αρχές. Η αστυνομία αναφέρει ότι πιθανόν η Peggy δολοφονήθηκε αλλού και ο δολοφόνος ή δολοφόνοι μετακίνησαν τη σωρό της στη πυκνή δασική περιοχή.

«Προφανώς άγρια ζώα εντόπισαν τη μυρωδιά και ξέθαψαν τα απομεινάρια,» αναφέρει ο Thomas Villwock, τοπικός εισαγγελέας. «Ανακαλύφθηκαν από έναν άντρα που μάζευε μανιτάρια στο δάσος. Βρέθηκαν επίσης και προσωπικά αντικείμενα που υποδεικνύουν την Peggy.»

Το DNA τεστ επιβεβαίωσε ότι τα οστά ανήκουν στην Peggy, ενώ η μητέρα του αγνοούμενου κοριτσιού αναγνώρισε το ρολόι που φορούσε η κόρη της την μέρα της εξαφάνισης.

Οι αρχές συνεχίζουν ακόμα τις έρευνες για τα αίτια του θανάτου. Η ανακάλυψη της σωρού του παιδιού δεν αποκαλύπτει στοιχεία για το πως ή γιατί εξαφανίστηκε, και ειδικοί κάνουν λόγο ότι δε θα είναι εύκολο να βρεθούν πληροφορίες από την αυτοψία.

«Τα οστά ήταν στο δάσος για 15 χρόνια,» αναφέρει ο Herbert Potzel, επικεφαλής της έρευνας. «Οι λεπτομέρειες της αιτίας του θανάτου δεν είναι ακόμα διαθέσιμες.»

Ο Ulvi Kulac, ένας άντρας που ζει στην περιοχή, που πάσχει από μαθησιακές δυσκολίες, συνελήφθη και καταδικάστηκε για την δολοφονία της Peggy το 2004. Αλλά η καταδίκη του Kulac ανατράπηκε το 2014, όταν οι συνήγοροί του απέδειξαν ότι ο Kulac ομολόγησε υπό άσκηση πίεσης.

Ο Kulac δέχτηκε ανάκριση πάνω από 40 φορές χωρίς να υπάρχει παρών συνήγορος, και σύμφωνα με το BBC ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε με εγκλεισμό σε ψυχιατρικό νοσοκομείο για 10 χρόνια, μέχρι που αθωώθηκε.

Οι αρχές έχουν ερευνήσει αρκετούς άλλους υπόπτους τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά δεν έχουν βρεθεί αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για τον θάνατο του κοριτσιού.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν συγκρίνει την εξαφάνιση της Peggy και με την περίπτωση του κοριτσιού από την Μεγάλη Βρετανία Madeleine McCann, που εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007, όταν ήταν 3 ετών. Η Madeleine εξαφανίστηκε από το κρεβάτι της, όσο βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές στη Praia da Luz της Πορτογαλίας.

Η περίπτωση της 9χρονης Peggy, που υπήρξε αντικείμενο μεγάλης δημοσιογραφικής κάλυψης στην Γερμανία και την Ευρώπη, είχε ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως η «ΓερμανίδαMadeleine McCann.»

Πηγή:

stroumfaki.gr


Αφήστε ένα σχόλιο