Γενικά Πλανήτης

Αυτή η 52χρονη Porsche μόλις έκανε ένα εκπληκτικό ρεκόρ!

Πλανήτης1964-porsche-356_1m_miles

 

Το να συμπληρώσει ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο ένα εκατομμύριο μίλια (1.609.000 km) είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Αν όμως πρόκειται για ένα σπορ αυτοκίνητο, όπως η θρυλική Porsche 356, τότε το γεγονός είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτο.

Ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης Porsche, με το χαϊδευτικό “Blu”, είναι ο 72χρονος Guy Newmark από την California. Την είχε αγοράσει ο πατέρας του Guy από το εργοστάσιο στη Στουτγάρδη και την είχε μεταφέρει στις ΗΠΑ. Αφού την οδήγησε για λίγα χρόνια, τη χάρισε στον Guy ως δώρο για την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο. Έκτοτε ο Guy την οδηγεί καθημερινά. Για πάνω από 40 χρόνια… και συνεχίζει.

«Όταν σκέπτομαι το μέλλον με την Blu, μπορώ μόνο να σκεφτώ το παρελθόν», λέει ο Guy. «Κι αυτό επειδή όλα θα μείνουν ίδια. Η Blu είναι το καθημερινό μου αυτοκίνητο. Πάω με αυτήν στο γυμναστήριο, στη δουλειά μου, οπουδήποτε πάω σε οποιαδήποτε περίπτωση».

Η 356 κάνει σέρβις κανονικά κάθε 5.000 km ώστε ο πρώτος, αυθεντικός κινητήρας της και όλα της τα εξαρτήματα να παραμένουν λειτουργικά. Τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό φυλάγονται με προσοχή(προσέξτε τα γούνινα καλύμματα στα καθίσματα), το αυθεντικό χρώμα Azure Blue παραμένει άψογο και τα χρώμια γυαλίζονται συχνά.

Ένα εξαιρετικό επίτευγμα από ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Και με υγεία για το δεύτερο εκατομμύριο!