Γενικά Ελλάδα

Απίστευτο ΘΑΥΜΑ! Βγήκαν φιδάκια… (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ελλάδαφιδακια

Για άλλον έναν χρόνο έγινε το θαύμα στον Ιερό Ναό της κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Μαρκόπουλο της νότιας Κεφαλλονιάς. Από τις 6 έως τις 15 Αυγούστου, φιδάκια ξεπροβάλλουν στον χώρο και αυτό θεωρείται από τους κατοίκους σημάδι καλοτυχίας, αλλά και απίστευτο θαύμα καθώς κανείς δεν ξέρει από που έρχονται και γιατί βγαίνουν τις συγκεκριμένες μέρες.

Τα φιδάκια έχουν συνδεθεί με την εικόνα της Παναγίας και η ιστορία του πως πρωτοεμφανίστηκαν είναι, πραγματικά, συγκλονιστική.

Πριν από πολλά χρόνια, στην πλαγιά που είναι χτισμένο το χωριό, είχα αρπάξει φωτιά ένα δέντρο. Όταν οι κάτοικοι έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι πάνω στο καμένο δέντρο ήταν ακουμπισμένη η εικόνα της Παναγίας, άθικτη. Την επέστρεψαν στην εκκλησία αλλά η εικόνα, με έναν μαγικό τρόπο , βρέθηκε πάλι στο σημείο όπου είχε καεί το δέντρο.

Τότε, οι κάτοικοι αποφάσισαν να χτίσουν εκεί μια εκκλησία, αφού, όπως φάνηκε ήταν θέλημα Θεού η εικόνα να είναι στο συγκεκριμένο σημείο.

Στην περιοχή κτίστηκε και ένα γυναικείο μοναστήρι και οι καλόγριες φρόντιζαν την εικόνα. Μια μέρα, πειρατές πλησίαζαν τη Μονή για να τη λεηλατήσουν και οι μοναχές προσευχήθηκαν στην Πάγια για να της σώσει.

Και τότε έγινε το θαύμα.

Φίδια περικύκλωσαν τη Μονή και απέτρεψαν τους πειρατές, έτσι σώθηκε.

Από τότε, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες εμφανίζονται φιδάκια και αν κάποιο χρόνο δεν εμφανιστούν, θεωρείται κακό σημάδι, όπως είχε γίνει το 1940 και το 1953 που σεισμοί έπληξαν το νησί.

Τα φιδάκια είναι εντελώς ακίνδυνα και στην άκρη της γλώσσας τους είναι σχηματισμένος ένας σταυρός.


Αφήστε ένα σχόλιο