Γενικά Οικονομία

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δείτε τι ζητά η Παγκόσμια Τράπεζα…

Οικονομίατραπεζα

Την επαναφορά των μειώσεων του αφορολόγητου όριου στα 5.000 ευρώ έφερε η Παγκόσμια Τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ, από τις συνολικές δαπάνες για προνομιακή πολιτική και την καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το 2017. Η Παγκόσμια Τράπεζα, που έχει συμβουλευτικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, θέτει ξαφνικά στην τελική της πρόταση προτεραιότητα τη μείωση του αφορολόγητου από τα 8.636 ευρώ για φορολογούμενο χωρίς οικογένεια, ακόμη και κάτω από 5.000 ευρώ.
Η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε από την ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, καθώς απαντούν ότι το θέμα του αφορολόγητου έκλεισε με την προηγούμενη αξιολόγηση και δεν συζητείται. Μείωση του αφορολόγητου έχει προταθεί και το ΔΝΤ στην πρόσφατη έκθεσή του, με στόχο την εξοικονόμηση κονδυλίων για τους οικονομικά ασθενέστερους.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας, στο μικροσκόπιο της έχουν μπει και περίπου 30 από τα συνολικά 200 επιδόματα που καταβάλλονται (σύμφωνα με το υπουργείο δεν ξεπερνούν τα 115) και αφορούν κυρίως φοροαπαλλαγές, όπως αυτές για ιατροφαρμακευτική κάλυψη εκτός του δημόσιου συστήματος υγείας.


Αφήστε ένα σχόλιο